Οπως αναμενόταν, την Τετάρτη (26/11) το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ επικύρωσε την ποινή διετούς αποκλεισμού που είχε επιβληθεί στην Φανή Χαλκιά από την δικαστική επιτροπή της Ομοσπονδίας, για την υπόθεση ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:
“Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ επικύρωσε στην αποψινή του συνεδρίαση την απόφαση της δικαστικής επιτροπής της ομοσπονδίας, με την οποία επιβάλλεται αποκλεισμός δύο χρόνων στην αθλήτρια Φανή Χαλκιά”.

Η Φανή Χαλκιά είχε βρεθεί θετική στην ουσία μεθυλτριενολόνη μια μέρα πριν αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

sport.gr

“Ισως φταίει ένα άρρωστο μυαλό”

Η Φανή Χαλκιά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο εβδομαδιαίο περιοδικό “Down Town” υποστήριξε ότι έπεσε θύμα σαμποτάζ, ενώ υπογράμμισε ότι σκοπεύει να επιστρέψει μετά το διετή αποκλεισμό της.

“Δεν αποκλείω γι’ αυτή την ιστορία να ευθύνεται ένα άρρωστο μυαλό. Κατανοώ την οργή που έχει ο κόσμος γιατί έχουν αγανακτήσει με αυτό το φαινόμενο, αλλά αυτοί που με κρίνουν ας σκεφτούν το ενδεχόμενο πως μπορεί να λέω και την αλήθεια. Αλλωστε γι’ αυτό είχα μπει εθελοντικά σε ένα καινούριο πρόγραμμα για αντί-ντόπινγκ, μέσω του οποίου μπορείς να δηλώνεις κάθε στιγμή που μπορούν να σε βρουν”, τόνισε χαρακτηριστικά η Χαλκιά, η οποία για ακόμα μια φορά αναφέρθηκε στους αιφνιδιαστικούς ελέγχους που έχει υποβληθεί, ενώ υποστήριξε ότι θα μπορούσε να μην δώσει δείγμα μια μέρα πριν αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

“Πέρυσι, πέρασα συνολικά 16 αιφνιδιαστικούς ελέγχους, όταν οι πιο μεγάλοι αθλητές του κόσμου δεν περνάνε περισσότερους από τρεις. Οταν, ήμουν στην Ιαπωνία, με αναζήτησαν στο ξενοδοχείο για έλεγχο τη στιγμή που βρισκόμουν στο γήπεδο. Έφυγα από την προπόνηση και πήγα να δώσω δείγμα. Ωστόσο θα μπορούσα να μην πάω. Αυτό θέλει 10 μέρες για να επικυρωθεί και δεν ανακοινώνεται, οπότε θα προλάβαινα να πάω στο Πεκίνο και να αγωνιστώ κανονικά”.

Τέλος η Χαλκιά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά το διετή αποκλεισμό της: “Πιστεύω πως ο χρόνος τα αποκαλύπτει όλα και αυτός που προκαλεί το κακό τελικά υποφέρει περισσότερο από εκείνον που το υφίσταται. Νομίζω πως από αυτό, βγήκα σοφότερη και το μόνο που περιμένω πλέον είναι να επιστρέψω”.

Προηγούμενο άρθροΣτήριξη τραυματιών για προετοιμασίες
Επόμενο άρθρο"Γύροι των πόλεων"-Σητεία (1ος)