Ο Mondo Duplantis (Σουηδία) και η Yulimar Rojas (Βενεζουέλα) αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές του 2020 στα World Athletics Awards που λόγω συνθηκών έγιναν διαδικτυακά, με τους Ato Boldon και Sanya Richards-Ross κεντρικούς παρουσιαστές.

Σε μια χρονιά που από τον Μάρτιο εξελίχθηκε αγωνιστικά με ελάχιστους αγώνες και περιορισμένες συμμετοχές στα Στάδια, ο Duplantis σημειώνοντας απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 6,18μ. και η Rojas με παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στο τριπλούν με 15,43μ. ήταν αυτοί που επέλεξαν τα μελη του συμβουλιου (50%) και η “οικογένεια” της παγκόσμιας Ομοσπονδίας (25%) καθώς και οι φίλαθλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (25%) 

-> Κορυφαίοι ανά έτος

Σε επίπεδο coaching, βραβεύτηκαν οι γονείς του Αμερικανο-Σουηδού Mondo Duplantis, Greg & Helena.

Η Πολωνική Ομοσπονδία βραβεύτηκε για την επιτυχία της να διοργανώσει μια σειρά κορυφαίων meeting αλλά και το παγκόσμιο Ημιμαραθωνίου.

Ειδικό βραβείο “Covid inspiration” αποδόθηκε στις αναμετρήσεις Ultimate Garden Clash, που καταρχάς εμπνεύστηκε ο Renaud Lavillenie και γίνονταν σε αυλές ή προπονητήρια των διαγονιζομένων (μεταξύ τους και η Στεφανίδη σε ένα event)

Το προεδρικό βραβείο, που θεσμοθετήθηκε πριν 4 χρόνια, αφιερώθηκε στην τριάδα των Tommie Smith, Peter Norman και John Carlos, του βάθρου των 200μ το 1968, με τις υψωμένες μαυροφορεμένες γροθιές. Τότε οι Αφρο-Αμερικανοί Smith & Carlos επικρίθηκαν και αποβλήθηκαν από την Ομοσπονδία τους, φέτος η πράξη τους ήταν και πάλι επίκαιρη (χαρακτηριστικά ακολουθήθηκε από τον Lyles) με το Black lives matter και ο Coe έκανε λόγο για έμπνευση και απόρριψη του ρατσισμού.

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακή εβδομάδα στα σχολεία την Άνοιξη του ’21
Επόμενο άρθροελλην. παρουσίες σε εξωτερικό (δρόμος) 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ