Με τις καλύτερες φετινές επιδόσεις στις σκυταλοδρομίες 4χ100μ. -και σωρεία ρεκόρ στην κούρσα των ανδρών- έκλεισε εντυπωσιακά η 9η ημέρα στο Στάδιο Khalifa – ενώ μετά ακολούθησε και ο Μαραθώνιος ανδρών.

-> Αποτελέσματα

Η πολύ ισχυρή ομάδα των ΗΠΑ ήταν κάτι παραπάνω από επιφυλακτική στις αλλαγές της έχοντας αρκετά πάθει στο παρελθόν, παρόλαυτά πάλι κινδύνεψε στις αλλαγές του Rodgers. Με τους 2 πρώτους των 100μ. Coleman και Gatlin στην αρχή και τον νικητή των 200μ. Lyles τελευταίο, ήταν το μεγάλο φαβορί και το επιβεβαίωσε.

Οι ΗΠΑ τερμάτισαν σε 37.10 για να πετύχουν εθνικό ρεκόρ και την 3η επίδοση (παραμένουν 2η χώρα μετά τη Τζαμάικα) διαχρονικά.

Είχαν 37”38 από το 2015, με Rodgers, Gatlin κι εκεί και τους Gay, Bailey (μετά τα 37”40 από τους Ολυμπιακούς του 1992 με Marsh, Burrell, Mitchell, Lewis – ενώ έχουν κάνει και 37”04 στους Ολυμπιακούς του 2012, με Gatlin στην ομάδα και τότε, όμως ακυρώθηκαν λόγω του Gay).

Στη δεύτερη θέση ήταν, στον διπλανό διάδρομο, η Μ.Βρετανία με τους Gemili, Hughes, Kilty, Mitchell-Blake να τερματίζουν σε 37.36 βελτιώνοντας το ρεκόρ Ευρώπης που είχαν κάνει πριν 2 χρόνια στο Λονδίνο με 37.47 (με Ujah, Gemili, Talbot, Mitchell-Blake)

Το χάλκινο πήρε η Ιαπωνία με τους Tada, Shiraishi, Kiryi, Sani-Brown να πετυχαίνουν ρεκόρ Ασίας με 37.43 – είχαν 37.60 από τους Ολυμπιακούς του 2016.

Ακολούθησε η Βραζιλία με 37.72, καταρρίπτοντας το ρεκόρ Ν.Αμερικής που είχε απο τους Ολυμπιακούς του 2000, ενώ 1 εκατοστό μετά τερμάτισε η Ν.Αφρική.

Η Τζαμάικα με Fraser στις γυναίκες

Στις γυναίκες η Τζαμάικα με τις Whyte, Fraser-Pryce, Smith, Jackson επικράτησε σχετικά εύκολα με 41.44. Ήταν το 9ο χρυσό για τη Fraser σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Στη 2η θέση, η Μ.Βρετανία έκανε 41.85 με τις Philip, Asher-Smith, Nelson, Neita απέχοντας 8 εκατοστά από το εθνικό ρεκόρ, ενώ την 3η θέση πήραν με 42.10 οι ΗΠΑ με τις Briant, Daniels, Akinosun και Parker – η οποία έσπευσε και να αγκαλιάσει τη Jackson που τερμάτισε πρώτη.

Σε 42.18 η ομάδα της Ελβετίας ήταν 4η με εθνικό ρεκόρ, ενώ 3 δέκατα μετά ακολούθησε η Γερμανία -που πήγε με 41.67, την κορυφαία επίδοση.
Η Κίνα δεν κατάφερε να κάνει την τελευταία αλλαγή και ακυρώθηκε – μάλιστα η τελευταία αθλήτρια μετά επέστρεψε πίσω θέλοντας να γίνει η αλλαγή και να καταγραφεί θέση στην κούρσα αλλά κι εκεί έγιναν λάθη, σε ένα παράδοξο σκηνικό.

[CBC show=”y” country=”gr,cy,us”][/CBC]

Επικράτηση Αιθιοπίας στον Μαραθώνιο

Ένα γρουπ 5 αθλητών ήταν αυτό που αναμετρήθηκε στον Μαραθώνιο, οι Αιθίοπες Ledisa, Geremew, ο Κενυάτης Amos Kipruto, o Βρετανός Hawkins και ο ΝοτιοΑφρικανός Mokoka.

Στο τελευταίο χιλιόμετρο ξεχώρισαν οι Αιθίοπες με τον Κενυάτη και στο τέλος ήταν πια υπόθεση της Αιθιοπίας -που πήρε χρυσό μετά το 2001 ξανά- με τον Lelisa Desisa μεγάλο νικητή.

-> Ειδική σελίδα για το παγκόσμιο

Προηγούμενο άρθροDoha: Νταμπλ και ρεκόρ Ευρώπης η Hassan στα 1500μ. – Η Obiri το 5αρι
Επόμενο άρθροΠαγκόσμιο πρωτάθλημα Α/Γ (Doha) 27.9 – 6.10.2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ