Το διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ18 διεξήχθη στις 4-5 Ιουλίου σε 23 ομίλους, υπό τις γνωστές περιοριστικές συνθήκες λόγω covid.

-> Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα, που στην πλειοψηφία τους έχουν γνωστοποιηθεί, θα ορίσουν και τις προκρίσεις (16αδες στα αγωνίσματα σε διάδρομο και 12αδες στα υπόλοιπα) για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα γίνει στις 25-26 Ιουλίου στη Λάρισα (->infos) και σύντομα αναμένονται οι σχετικές λίστες από την Ομοσπονδία.

Εκτός των επιδόσεων που είχαν γίνει εγκαίρως γνωστές από την Α’ ημέρα (δείτε: www.stivoz.gr/diasyllogiko-k18-rekor-i-dragomirova/) υπήρξαν αρκετές ακόμα ικανοποιητικές επιδόσεις, κυρίως σε ρίψεις.

Στα Χανιά η 15χρονη Αφροδίτη Τζατζιμάκη έστειλε τη σφύρα στα 62,65μ. – η ίδια έχει την καλύτερη επίδοση Κ16 με 64,12μ. από το αντίστοιχο περσινό διασυλλογικό.
Ο Κώστας Μπουζάκης στη δισκοβολία (1,5κ.) σημείωσε 60,80μ. κι ατομικό ρεκόρ. 

Στα Γιαννιτσά ο Δημήτρης Παυλίδης έριξε στα ίδια επίπεδα, 60,90μ. (Στα 61,22μ. είναι το ρεκόρ της κατηγορίας).
Ο Γιάννης Κορακίδης σημείωσε 74,72μ. στη σφύρα κάνοντας πάνω από 5μ. ατομικό ρεκόρ.

Από τις επιδόσεις που επίσης ξεχώρισαν, στα Ιωάννινα η Σοφία Ράπτη έφτασε στα 12,80μ. στο τριπλούν – ενώ έκανε 5,88μ. στο μήκος.
Στη Χαλκίδα η Κωνσταντίνα Μπερτσιμά έκανε 12,14μ. και 5,79μ. αντίστοιχα.

Προσπάθεια και ικανοποίηση

Η προσπάθεια διοργανωτών και αθλητών-προπονητών ήταν μεγάλη ενώ και οι γονείς βοήθησαν τα μέγιστα αλλά σίγουρα ταλαιπωρήθηκαν.
Με επιδίωξη να τηρείται το πρωτόκολλο, για το οποίο βέβαια θα πρέπει όλοι να κάνουν τα δέοντα, η εικόνα ήταν μάλλον καλή.

Κάποια θέματα μπορούσαν να εξελιχθούν και καλύτερα, αλλά γενικά και με οδηγό το διασυλλογικό Κ16 τα πράγματα κύλησαν μάλλον καλά. Με τη σειρά τους η τριβή και η εμπειρία από αυτές τις μια-δύο ημέρες θα βοηθήσουν για να αντιμετωπιστούν ακόμα καλύτερα οι επερχόμενες διοργανώσεις.

Γενικά υπάρχει αίσθηση ικανοποίησης για την αγωνιστική δράση και έκβαση δεδομένων των συνθηκών, μετά τη διεξαγωγή των διασυλλογικών Κ16 & Κ18.
Αρκετά βέβαια είναι τα παιδιά στις μικρότερες ηλικίες που μετά την εξέλιξη με τον covid δεν συνέχισαν και χρειάζεται προσπάθεια και δράση για να επανέλθουν.

Περί αποτελεσμάτων

Ως προς την ενημέρωση αποτελεσμάτων, θα μπορούσε να είναι καλύτερη σε πολλές περιπτώσεις. Σε κάποιους ομίλους υπήρξε βελτίωση, άλλοι καθυστερούν υπερβολικά (ορισμένοι ακόμα δεν έχουν ούτε και για Κ16!), άλλοι επιμένουν να ενημερώνουν μόνο για τριάδες.
Υποδειγματική ήταν η ΕΑΣ της Κρήτης με online ενημέρωση, ιδιαίτερη μνεία και στου Πειραιά με γρήγορη ενημέρωση παρά τον μεγάλο όγκο συμμετοχής.

ΥΓ : Από το stivoz.gr ευχαριστούμε ιδιαίτερα ορισμένες ΕΑΣ όπως Αθήνας, Πειραιά, Λέσβου, Δωδεκανήσων, Β.Πελοποννήσου, Δυτ.Μακεδονίας, για την άμεση ενημέρωση.

Προηγούμενο άρθροΔιασυλλογικό Κ18 (όμιλοι) 2020
Επόμενο άρθροΗ Στεφανίδη θα αγωνιστεί στην Πάτρα …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ