Τα έγγραφα TUE (therapeutic use exemption) που αποτελούν και ιατρικά απόρρητα από πολλούς αθλητές διαφόρων χωρών και αθλημάτων (μεταξύ αυτών και του στίβου με τον Mo Farah να ξεχωρίζει στα ονόματα) και από διάφορες χρονικές περιόδους, κυρίως παλαιότερα, βγήκαν στο …διαδίκτυο, καθώς Ρώσοι χάκερς απέσπασαν πληροφορίες που συνδέονται με το σύστημα ADAMS (Anti-Doping Administration & Management System) του παγκοσμίου Οργανισμού antidoping και εντέλει τα έγγραφα αυτά. Οι Ρώσοι έχουν βγάλει ήδη 2 παρτίδες ονοματων και λένε πως θα υπάρξει και συνέχεια.

Τα διεθνή στάνταρντς των TUE (International Standard for Therapeutic Use Exemptions) έχουν συγκεκριμένες προυποθέσεις και διαδικασία.
Σε πολλές περιπτώσεις η είδηση αναπαράχθηκε λανθασμένα ως περιπτώσεις / αποκρύψεις doping.

Οι Ρώσοι χάκερς -που πιθανότατα ο αποκλεισμός αθλητών της χώρας τους από το Ριο τους κινητοποίησε- φαίνεται πως στόχευσαν και “ψάρεψαν” ονόματα και κωδικούς πρόσβασης των εν λόγω χρηστών Ολυμπιακού επιπέδου, ο οποίοι όπως όλοι οι κορυφαίου επιπέδου αθλητές δίνουν αφενός μεν διαρκή ενημέρωση με τα whereabouts αλλά επίσης στην περίπτωση ιατρικού προβλήματος για θεραπευτικούς λόγους ενδέχεται να πάρουν έγκριση μέσω WADA σε εξωαγωνιστική περίοδο για συγκεκριμένη χρήση ουσιών που βρίσκονται στη λίστα της WADA.

Κατά την είσοδο στο σύστημα ADAMS η WADA εφιστά την προσοχή στους χρήστες και προτρέπει σε αλλαγή κωδικού πρόσβασης σε όσους έχουν κάποια αμφιβολια για την ασφάλειά του και πως πρέπει να προσέχουν και να μην πέσουν θύμα υπόπτων email που μπορεί να ζητούν κωδικό ή παρεμφερή πληροφορία απο όπου και αν δείχνουν πως προέρχονται.

Η WADA τονιζει πως δεν υπάρχει καμια ένδειξη να παραβιάστηκε το ADAMS παρά μονάχα λογαριασμοί χρηστών.

Επίσης προηγουμένως είχε ενημερώσει πως ο λογαριασμός της Yuliya Stepanova είχε παραβιαστεί – και είναι λογικο η συγκεκριμένη αθλήτρια που προκάλεσε μεγάλη αναταραχή με τις αποκαλύψεις εναντίον των Ρώσων να βρεθεί στο στόχαστρο αυτών.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • tue
Προηγούμενο άρθροΕμπειρία στη Λειρία για τους εφήβους του ΓΣ Κηφισιάς
Επόμενο άρθροΟι Γερμανοί κυρίαρχοι στη σειρά Challenge συνθέτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ