Το 50ο συνέδριο της IAAF θα διεξαχθεί στο Πεκίνο πριν την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με την εκλογή του νέου προέδρου της IAAF να λαμβάνει χώρα την πρωτη του ημέρα, την Τετάρτη 19 Αυγούστου (δείτε και ->εδώ)
Δύο θρύλοι ως αθλητές είναι οι υποψήφιοι, ο Sebastian Coe και ο Sergey Bubka και ο απερχόμενος πρόεδρος, ο Σενεγαλέζος Lamine Diack τόνισε πως όποιος και αν εκλεγεί θα είναι ένας “γιος” του αθλήματος που θα πρέπει να οικοδομήσει το μέλλον του.

Και οι 2 τους θέτουν κυρίαρχο μέλημα το antidoping. Άλλωστε η εικόνα του αθλήματος είναι που χαλάει με τόσα περιστατικά και δημοσιεύματα, παρότι γίνονται οι περισσότερες προσπάθειες από κάθε άλλο άθλημα, με πλήθος ελέγχων, where-abouts, επανεξετάσεις παλαιότερων δειγμάτων με νεότερα δεδομένα και μεθόδους, βιολογικό διαβατήριο από το 2009 κ.α.

Από τον Απρίλιο και με τα πλέον σύγχρονα δεδομένα γίνονται εκνέου επανεξετάσεις σε δείγματα από μεγάλες διοργανώσεις (και όχι μόνο) που έχουν φυλαχθεί -με την περίοδο αυτή να έχει επεκταθεί από τα 8 στα 10 χρόνια- κι έτσι γίνεται ένας δεύτερος επανέλεγχος σε δείγματα ούρων από τα παγκόσμια στο Helsinki το 2005 και την Osaka το 2007. Έχουν βρεθεί 32 δείγματα από 28 αθλητές, που ακόμα δεν μπορούν να ανακοινωθούν πριν οριστικοποιηθούν ενω μετά θα υπάρξει ακρόαση, Κανείς τους δεν συμμετέχει στο παγκόσμιο στο Πεκίνο, ενώ οι περισσότεροι έχουν σταματήσει την ενεργό δράση και κάποιοι είναι ήδη τιμωρημένοι.

Επίσης υπάρχουν δημιοσιεύματα ότι σχεδόν το 1/3 κορυφαίων αθλητών του παγκοσμίου του 2011 στο Daewu είχαν κάνει κάποια παράβαση doping τον τελευταίο χρόνο έως τη διοργάνωση, βάσει έρευνας του Πανεπιστημίου του Tuebingen που είχε πρόσβαση σε στους αθλητές τότε, με ερωτηματολόγια. Πρόκειται για παλιότερη βεβαια υπόθεση για την οποία υπάρχουν μομφές ότι έχει γίνει απόκρυψη -αν και ήταν εμπιστευτική έρευνα.

Μάλιστα ο Robert Harting που είχε στο παρελθόν κόντρα με την IAAF για τον Justin Gatlin -δεν δέχτηκε να προταθεί για κορυφαίος αθλητής λόγω του αμαρτωλού παρελθόντος του Gatlin- προχώρησε σε ιδιαίτερες αντιδράσεις εναντίον της στάσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ζητώντας και να βγουν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των δικών του controls.
Επιπλέον, εχει κυκλοφορήσει με συναθλητές του και σχετικό video:

Προηγούμενο άρθροΜε χαμόγελο για το καλύτερο έφυγε η ομάδα για Πεκίνο (+photoz)
Επόμενο άρθροΔιαχρονικοί και παγκόσμιοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ