Στη Σουηδιά παραμένει το ενδιαφέρον καθώς μετα τη διοργάνωση των Νέων, το Ευρωπαικό Ε/Ν ξεκινάει την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στην πόλη Boras (κοντά στο Goeteborg)

-> Ειδική σελίδα Boras2019

Η Ελλάδα μετέχει με 19 αθλητές (->ομάδα) εκ των οποίων οι 11 μπαίνουν στη μάχη την Α’ ημέρα, με Τζένγκο, Φραντζεσκάκη, Καρύδη, Αργυρόπουλο να είναι πολύ υψηλά στις επιδόσεις ενώ και οι υπόλοιποι 7 μπορούν να καταφέρουν πρόκριση για τελικό!

Την αρχή κάνει ο Κώστας Ζάλτος στο Α’ γκρουπ του προκριματικού της σφυροβολίας (10:55) όπου ρίχνει 9ος, μετά τον Kokhan, ενώ στο Β’ γκρουπ (12:20) ρίχνει ο παίδας Θοδωρής Ζιώγας και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης που έχει την καλύτερη επίδοση με 81,62μ. Τελευταίος στο γκρουπ ρίχνει ο Κύπριος Νικόλας Κεσσίδης. Το όριο για τον τελικό της Παρασκευής είναι στα 72μ.

Στο επί κοντώ, Αντώνης Σάντας και Γιάννης Ρίζος θα διεκδικήσουν θέση για τον τελικό του Σαββάτου, με το όριο να είναι τα 5,30μ.

Η Σπυριδούλα Καρύδη ξεκινάει πρώτη στον προκριματικό του τριπλούν και θέλει να φύγει κατευθείαν για τον τελικό του Σαββάτου, με όριο τα 13,10μ.

Ο Ιάσωνας Μαχαίρας στη σφαιροβολία θα επιδιώξει επίσης πρόκριση για τον τελικό της Παρασκευής, με το όριο να είναι στα 19,25μ.

Το απόγευμα στο ύψος η Παναγιώτα Δόση έχει κι αυτή στόχο τον τελικό του Σαββάτου, ενώ το όριο είναι όσο το ρεκόρ της, τα 1,83μ. Στο αγώνισμα ξεχωρίζει η Mahuchikh ενώ μετέχουν και 3 “ανεξάρτητες” Ρωσίδες.

Στον ακοντισμό, στο Α’ γκρουπ η κορασίδα Ελίνο Τζένγκο επανέρχεται αγωνιστικά κι έχει την καλύτερη επίδοση στο αγώνισμα με 61,48μ.. Στο Β’ γκρουπ η Μαργαρίτα Τσουκαλά θα διεκδικήσει την πρόκριση για τον τελικό που γίνεται την Κυριακή, με το όριο 3 εκ. κάτω από το ρεκόρ της, στα 52μ.

Στο μήκος ο Αλεξης Αργυρόπουλος ολοκληρώνει τις ελληνικές παρουσίες της Α’ ημέρας και στοχεύει στο όριο των 7,55μ. για τον τελικό της Παρασκευής.

Δεν υπάρχει στο πρόγραμμα κανένας τελικός την Α’ ημέρα, στην οποία ξεκινάει το 7αθλο.

Προηγούμενο άρθροΗ ομάδα για τη συνάντηση Π/Κ Ελλάδος-Κύπρου
Επόμενο άρθροΚαλές εμφανίσεις Φιλιππίδης και Πεσιρίδου – αγώνες στην Ευρώπη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ