Οι 2 πρώτοι από τους 9 αγώνες της 2ης μεγάλης σειράς αγώνων στίβου, του World Challenge, έγιναν το Σάββατο στο Kingston και την Κυριακή στην Osaka.

Στην Osaka, ο Isaac Makwala έτρεξε σε 19.96 το 200αρι, ενώ ο Justin Gatlin κέρδισε τα 100μ. σε 10.06. Στον ακοντισμό η Κινέζα Shiying Liu έριξε 67,12μ.

Στη σφυροβολία με τον αγώνα να εντάσσεται στην ειδική σειρά Hammer Throw Challenge (καθώς το αγώνισμα δεν γίνεται στα Diamond League) αγωνίστηκε ο Μιχάλης Αναστασάκης που ήταν 6ος με 73,80μ.

Νικητής ήταν ο πρωταθλητής Ευρώπης και Κόσμου, ο Πολωνός Pawel Fajdek με 78,51μ. Ενδιάμεσα, ο Ούγγρος Halasz έριξε 77,24μ., ο Nowicki 76,66μ., ο Nazarov 75,01μ., ο Marghiev 74,11μ.

Στη Τζαμάικα η Elaine Thompson παρά την μέτρια εκκίνησή της, κερδισε τα 100μ. σε 11.06 και στους άνδρες ο Ronnie Baker σε 10.00.
Το 200αρι κέρδισε ο έφηβος Τζαμαικανός Christopher Taylor σε 20.49 με τους L.Merritt και Jobodwana να ακολουθούν σε 20.70.
Στα 400μ. εμπόδια η Janieve Russell έτρεξε σε 54.26 και ο TJ Holmes σε 48.67 με τον Clement να μένει τρίτος.

Στη σφυροβολία και επίσης για τη σειρά Hammer Throw Challenge, κέρδισε η Αμερικανίδα DeAnna Price με 76,27μ.

Για το Hammer Throw Challenge τα αγωνίσματα περιλαμβάνονται σε ακόμα 3 από τους αγώνες της σειράς (Turku, Ostrava, Madrid) και επιπλέον 4 (Szczecin, Samorin, Szekesfehervar και τέλος στο Chorzow στη μνήμη της Skolimowska)

Για το World Challenge, οι υπόλοιποι 7 αγώνες είναι σε Hengelo (3/6) Turku, Ostrava, Madrid, Braganca Paulista, Berlin και τέλος στο Zagreb (3-4/9)

Προηγούμενο άρθροΧανιά: Μεγάλα άλματα Τεντόγλου και Κυριακοπούλου – Όρια Πόλακ και Τσάκωνας
Επόμενο άρθροΜάτσεια (Λευκωσία)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ