Η περίοδος του κλειστού στην Ελλάδα είχε τα συνήθη προβλήματά της, με το πανελλήνιο πρωτάθλημα όμως να έχει νέα στοιχεία στην προσπάθεια να γίνει πιο θεαματικό κι ελκυστικό και αξίζει να γίνει αναφορά σε ορισμένα.

Αναβάθμιση

 • Η τηλεοπτική μετάδοση κάλυπτε το κύριο μέρος στα απογευματινά προγράμματα, όμως υπήρχε πλήρης μετάδοση στην ERTflix αλλά και όλου του υπόλοιπου προγράμματος στο κανάλι της Ομοσπονδίας στο youtube.
 • Πριν το πρωτάθλημα παρουσιάστηκε μια ωραία παραγωγή βίντεο με γνωστούς πρωταθλητές μας που καλούν τις οικογένειες να έρθουν – να φέρουν τα παιδιά στο στίβο, εστιάζοντας σε σωστά πρόσωπα – σε αντίθεση με τους κατά κόρον και αυτοαποκαλούμενους συνήθως “influencers”.
 • Έγινε χρήση του cube στην οροφή, που μετέδιδε την τηλεοπτική ή διαδικτυακή κάλυψη των αγώνων ενώ ανά περιόδους έδειχνε και το βίντεο – πρόσκληση στο στίβο.
  Το cube πέρα από το ότι έκανε εντυπωσιακή την όλη θέα του χώρου, βοηθούσε τους θεατές να έχουν και καλύτερα πλάνα αλλά και επαναλήψεις, κάτι που φάνηκε ιδιαιτερα χρήσιμο και για τους αθλητές που έβλεπαν μετά τις προσπάθειές τους.
 • Έγινε σε διεθνή πρότυπα παρουσίαση στους τελικούς με κεντρική είσοδο των αθλητών. Αυτό ήταν καλό και για τους φιλάθλους να γνωρίζουν τους αθλητές αλλά και την περαιτέρω προβολή αυτών – πολλοί άλλωστε χρησιμοποίησαν σχετική εικόνα ή απόσπασμα βίντεο στα social media.
 • Η αψίδα στην παρουσίαση και επιπλέον ειδικά πάνελ και γραφικά, στο στρώμα τερματισμού των 60μ. και στο μέσο της τελικής ευθείας καθώς και στο χώρο που διαμορφώθηκε για την παραλαβή μεταλλίων, δημιουργούσαν εικόνα που παρέπεμπε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και με τα λογότυπα χορηγών που βέβαια είναι απαραίτητοι και προβάλλονταν πολύ περισσότερο.
 • Υπήρξε συμμετοχή επίλεκτων αθλητών από Κύπρο αλλά και κάποιες από άλλες χώρες που ανέβασαν το επίπεδο.
 • Τα start list και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα διαθέσιμα σε app σε κινητό. Έτσι πολύ γρήγορα οι αθλητές και όλοι οι ενδιαφερόμενοι είχαν ενημέρωση.
 • O κόσμος ήταν αρκετός και είχε παλμό. Επιπρόσθετα προσκλήθηκαν και παρακολούθησαν τους αγώνες παιδιά από 3 ιδρύματα. Αποφεύχθηκαν περισσότερες κινήσεις σε σχολεία και σωματεία λόγω covid.

Προβληματισμοί

 • Η όχι καλή κατάσταση του στίβου ως δομή και υλικό – είναι κάτι που αναφέρθηκε αρκετά.
 • Ο κλειστός στίβος στην Ελλάδα αποτελεί μια όλο και πιο προβληματική κατάσταση.
  Το ΣΕΦ παραχωρείται ελάχιστα πια και μόνο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και 1-2 ημερίδες, καθόλου για προπονήσεις.
  Η Παιανία είναι παροπλισμένη πολλά χρόνια τώρα.
  Υπάρχουν λίγα κλειστά προπονητήρια – και βέβαια κανένα που να καλύπτει αποστάσεις πέραν της ευθείας.
  Έτσι είναι επόμενο οι αθλητές να έχουν ελλιπή προετοιμασία.
 • Το πανελλήνιο κλειστού δεν έχει καθόλου ποσοστό στην ετήσια αξιολόγηση και αυτό εν μέρει αποθαρρύνει μια μεγαλύτερη και ποιοτικότερη συμμετοχή σωματείων κι αθλητών
  (Λόγω covid τηρήθηκαν και περιορισμοί συμμετοχών).
 • Αγωνιστικά για τους προαναφερθέντες λόγους μάλλον δεν μπορούν να υπάρχουν και ιδιαίτερες απαιτήσεις…

Πάντως οι αθλητές που έχουν γενικότερα υψηλούς στόχους ήταν εκεί, υπήρξαν αρκετές καλές επιδόσεις και θέαμα, ενώ όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο και σίγουρα η συμμετοχή και οι εμπειρίες ήταν κάτι θετικό για όλους.

-> επιλεγμένες φωτογραφίες ΣΕΦ

Προηγούμενο άρθροΈριξε τα 7″ η Swoboda στο πρωτάθλημα Πολωνίας – Super Swiety & Sulek
Επόμενο άρθροΠαγκόσμιο ρεκόρ ο Duplantis – Σταθερός & νικητής ο Τεντόγλου στο Βελιγράδι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ