Η αρχή ήταν το ήμισυ του παντός. Και έτσι μετά την Κατερίνα Στεφανίδη, και ο Λούης Τσάτουμας φεύγει με το αργυρό μετάλλιο από τη Ζυρίχη με το άλμα που έκανε στην πρώτη του προσπάθεια στα 8,15μ., όπου είχε ιδανικό πάτημα και λιγο αντίθετο άνεμο -0,4. Στη συνέχεια τα άλματά του κυμάνθηκαν στα 7,80μ., έχοντας πόνο όμως στον αριστερό αστράγαλο.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, o Βρετανός Greg Rutherford ήταν σε καλή κατάσταση και στα 4 άλματα που έκανε τα 3 ήταν για χρυσό, με καλύτερο στα 8,29μ.
Ο Γάλλος Gomis ξεκίνησε με δύο άκυρα και έκανε 8,13μ στο τρίτο του ενώ στο τελευταίο του έφτασε ακόμα πιο κοντά αλλά έμεινε στην τρίτη θέση με 8,14μ.

Ο Τσάτουμας που προπονείται τα περισσότερα χρόνια με τον Δημήτρη Βασιλικό, ήταν 1ος το 2001 στο Πανευρωπαικό Ε/Ν και 2ος το 2007 στο Πανευρωπαικό κλειστού, ενώ βέβαια έχει ένα πολύ μεγάλο ατομικό ρεκόρ με 8,66μ. το 2007 στην Καλαμάτα. Αρκετές φορές παλιότερα ήταν σε θέση για κάποια άλλη διάκριση, αλλά προβλήματα με τραυματισμό ή με άκυρα -ειδικά το 2008 στο Πεκίνο- τον ανέκοψαν. Είχε όμως την υπομονή και την επιμονή, φέτος μάλιστα ήταν ιδιαίτερα σταθερός πάνω από τα 8μ. -ενώ και στον προκριματικό έδειξε καλά περνώντας 1ος με 8,19μ.- και έφτασε σε αυτή την επιτυχία.

Στη συνέχεια θα αγωνιστεί και στον τελικό των Diamond League στις 5 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες και ίσως στο Κύπελλο Ηπείρων – εφόσον ξεπεράσει το πρόβλημα στο πόδι.

“Ήθελα να δώσω το 100% στην πρώτη προσπάθεια. Πονούσα, επειδή έχω έναν τραυματισμό στον αριστερό αστράγαλο. Μονο η πρώτη μου προσπάθεια ήταν τεχνικά σωστή και στις υπόλοιπες απλά πονούσα, οπότε το μετάλλιο είναι τεράστια επιτυχία για μένα. Τώρα θα πρέπει να μιλήσω με το γιατρό και μετά θα αποφασίσουμε αν θα αγωνιστώ στο Κύπελλο Ηπείρων και στους άλλους αγώνες. Θα αναχωρήσω από την Ζυρίχη αύριο. Θέλω να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στην κοπέλα μου που βρίσκεται στην Αθήνα επειδή δεν μπορούσε να έρθει λόγω δουλειάς, αλλά με έβλεπε από την τηλεόραση” δήλωσε μετά τον αγώνα του ο Τσάτουμας στους διοργανωτές.

Σχετικά με τη διοργάνωση: www.stivoz.com/forum/calendar.php?do=getinfo&e=1501&day=2014-8-12

Προηγούμενο άρθροΈναρξη των Ολυμπιακών Νεότητας στο Nanjing, 20-26/8 ο Στίβος
Επόμενο άρθροΖυρίχη: Θρίαμβος των Βρετανών αλλά και του Mekhissi στο φινάλε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ