Στο meeting επί κοντώ του Rouen, το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό, καθώς σημειώθηκαν και οι κορυφαίες φετινές επιδόσεις τόσο στους άνδρες με τον Duplantis να επιχειρεί και για παγκόσμιο ρεκός, όσο και στις γυναίκες με την Bradshaw.

Πολύ καλό ξεκίνημα για φέτος έκανε η Ελένη-Κλαούντια Πόλακ, που υπερέβη τα 4,62μ. και ήταν 3η (ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη έμεινε στα 4,43μ. και τη 10η θέση.)

Η αθλήτρια του Μ.Καραγιάννη (υπό την επίβλεψη του Μ.Κριερ εκεί) πέρασε τα 4,33μ. και τα 4,53μ. με την πρώτη προσπάθεια και τα 4,62μ. με τη δεύτερη ενώ μετά ο πήχυς πήγε για τις 5 αθλήτριες που συνέχιζαν, στα 4,70μ.
Το ύψος αυτό είναι και το όριο για τους Ολυμπιακoύς και είναι και όσο το ρεκόρ της Πόλακ στον ανοικτό (ήταν κατά την περίοδο μη αναγνώρισης επιδόσεων για Tokyo) ενώ στον κλειστό έχει 4,65μ. και είχε ήδη το όριο για το Torun2021.

Εκεί μόνο η Holly Bradshaw τα κατάφερε που μάλιστα στη συνέχεια πέρασε όχι μόνο τα 4,80μ., αλλά και τα τα 4,85μ., με την τρίτη προσπάθεια, κάνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση.

Τα 4,62μ. είχαν περάσει και η Zhuk που ήταν 2η, η Newman που ήταν μαζί με την Πόλακ 3η καθώς και η Sutej.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με τη δεύτερη τα 4,43μ. απ’ όπου ξεκίνησε αλλά δεν τα κατάφερε στα 4,53μ. Ήταν ο δεύτερος αγώνας της φέτος, μια εβδομάδα μετά το Lille όπoυ έκανε 4,61μ. – έτσι η Πόλακ έκανε και την καλύτερη επίδοση φέτος μεταξύ των Ελληνίδων (->top)

Duplantis κατά τα γνωστά

Στο αγώνισμα των ανδρών, που διεξαγόταν παράλληλα, έφτασαν 4 αθλητές να επιχειρούν στα 6,03μ., ύψος που κατάφερε με την πρώτη ο Mondo Duplantis και μετά προσπάθησε τρεις φορές για παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,19μ.

Ο Duplantis επανήλθε στην κορυφαία φετινή επίδοση, διαδεχόμενος ξανά τον Renaud Lavillenie που ήταν 2ος στον αγώνα μαζί με τον Christopher Nielsen με 5,93μ. και χωρίς χαμένη προσπάθεια έως και εκεί, ενώ ο Kendricks που είχε αφήσει αυτό το ύψος έμεινε με 5,83μ. στην 4η θέση.

(Να σημειωθεί πως επίδοση καλύτερη από τα 6,03μ. στον κλειστό έχουν πετύχει διαχρονικά μόνο οι Duplantis, Lavillenie, Bubka και Hooker)
-> All-time top

Προηγούμενο άρθροΣταθερός ο Τεντόγλου στο Metz
Επόμενο άρθροΣυνέχεια στα παγκύπρια ρεκόρ οι αφες Φωτοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ