Οι 2 τελικοί σε Ζυρίχη και Βρυξέλλες θα είναι και οι απόλυτοι τελικοί για τη σειρά 14 αγώνων του Diamond League από το 2017.
Έτσι οι προηγούμενοι 12 αγώνες (6 για κάθε αγώνισμα) με το ισχύον σύστημα βαθμολόγησης θα οδηγεί στην τελική 8αδα που θα λαμβάνει μέρος στον ένα από τους δύο τελικούς που έχουν μοιρασμένα τα αγωνίσματα – και το ενδιαφέρον για τους 2 αυτούς αγώνες αναμένεται να εκτοξευθεί κατακόρυφα.

Ο πρόεδρος της IAAF Sebastian Coe τόνισε πως μετά από 7 χρόνια της μεγαλύτερης σειράς αγώνων, θέλουν να την κάνουν πιο ελκυστική.

To 2017 στη Ζυρίχη θα γίνουν, για τους άνδρες τα 100μ., 400μ., 1500μ., 5000μ., 400μ. εμπ., ύψος, επικοντώ, μήκος και ο ακοντισμός θα γίνει για όλους, ενώ για τις γυναίκες τα 200μ., 800μ., 100μ. εμπόδια, 3000μ. στηπλ, τριπλούν, σφαίρα, ακόντιο. Στις Βρυξέλλες θα γίνουν τα αντίστροφα και η δισκοβολία για όλους. Η 8αδα θα έχει και το διπλάσιο πριμ, βάσει κατάταξης εκεί.

-> Πλάνο 2017 με αγωνίσματα ανά meeting

Επίσης, τα οριζόντια άλματα και οι ρίψεις που πέρυσι είχαν 3 προσπάθεις και άλλες 3 μόνο για τους 4 πρώτους, επανέρχονται στις 6 προσπάθειες για όλους.

Δείτε την ιστορία της κορυφαίας σειράς αγώνων κι από την αρχική μορφή του golden4 που ξεκίνησε το 1993:
-> www.stivoz.com/forum/showthread.php?4290-Golden-Diamond-League

Προηγούμενο άρθροΤο περιεχόμενο της ΕΠΑΚΑΒ να φτάνει στη βάση…
Επόμενο άρθροΣΦΚΑ… Πως περνούν τα χρόνια…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άλλη μια απόδειξη ότι τίποτε δεν μένει στατικό στο διεθνή στίβο και η προσπάθεια των Iaaf, EAA είναι να αλλάζουν πράγματα που μπορούν να κάνουν τους αγώνες ελκυστικότερους και να ανεβάζουν το ενδιαφέρον φιλ΄θλων και μίντια.
    Από κάποιες πληροφορίες που έχω υπάρχουν κάποιες σκέψεις και στο ΣΕΓΑΣ για μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν το επίπεδο των διοργανώσεων και το ενδιαφέρον τους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ