Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Παγκόσμιας ομοσπονδίας για τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από τις προσεχείς διοργανώσεις (->εδώ) η Ευρωπαική Ομοσπονδία συντάχθηκε με την απόφαση αυτή.

Έτσι δεν θα μετέχουν αθλητές των 2 χωρών ούτε στις επικείμενες διοργανώσεις της ΕΑΑ με πρώτη το Ευρωπαικό κύπελλο ρίψεων ενώ πιο μετά είναι το ευρωπαικό 10.000μ. αλλά και το ευρωπαικό Κ18 στις αρχές Ιουλίου. Το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα είναι στα μέσα Αυγούστου.

Πιο πριν, στις 6-8 May στο Μόναχαο είναι προγραμματισμένο το επόμενο Συμβούλιο της ΕΑΑ όπου θα υπάρξει και επανεκτίμηση της κατάστασης αλλά και πιθανά μέτρα / διαθεσιμότητα της Ομοσπονδίας της Λευκορωσίας.

Ο πρόεδρεος της ΕΑΑ Dobromir Karamarinov, δήλωσε: «Η Ευρωπαική Ομοσπονδία είναι 100% ευθυγραμμισμένη με την Παγκόσμια και όλες τις άλλες διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες, καταδικάζοντας την τρέχουσα εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία. Οι τραγικές σκηνές πολέμου και καταστροφής που βλέπουμε καθημερινά στις τηλεοπτικές μας οθόνες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν θέση στη σημερινή σύγχρονη Ευρώπη, πόσο μάλλον στον κόσμο του αθλητισμού μας. Όσο πιο γρήγορα βρεθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια λύση σε αυτόν τον τρομερό πόλεμο τόσο το καλύτερο για όλες τις πλευρές».

Προηγούμενο άρθροΜε ελληνικές συμμετοχές οι τελικοί NCAA
Επόμενο άρθροMadrid: Ιπτάμενη Rojas

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ