Δυσάρεστο νέο καθώς απεβίωσε σήμερα ο Κώστας Χειμωνίδης που έδινε μάχη καιρό με την επάρατο.
Ο “Δάσκαλος” ήταν πολλά χρόνια ομοσπονδιακός προπονητής στα άλματα, και ο ίδιος παλαιότερα άλτης ύψους.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 6:30 στην Καστανιά Βερροιας.
Παντα να τον θυμόμαστε…



Mεγάλη απώλεια για τον ελληνικό στίβο.

www.express.gr/news/sports/18864102_20090707188641.php3



Eφυγε από την ζωή ο Χειμωνίδης

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από την ζωή τα χαράματα ο άλλοτε πρωταθλητής του στίβου στο ύψος και ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Χειμωνίδης, μετά από ανίατη ασθένεια που τον ταλαιπώρησε τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο Χειμωνίδης, ο οποίος αφιερώθηκε στον κλασικό αθλητισμό και τα άλματα, ήταν ο πρώτος Ελληνας αθλητής που υπερέβη τα 2 μέτρα στο αγώνισμα του ύψους, υιοθετώντας την τακτική Μπρούμελ στο αγώνισμα, ενώ ανέδειξε μια ολόκληρη σειρά πρωταθλητών στο ίδιο αγώνισμα, όπως τον Βασίλη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Οικονόμου.

Ηταν αθλητής του ΠΑΟΚ, στον οποίο μεταγράφηκε το 1965 από την ΑΕΚ, στην οποία αγωνίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα. Κατάγονταν από την Καστανιά Ημαθίας, όπου και θα γίνει σήμερα στις 6 η κηδεία του. Νωρίτερα θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία στη Θεσσαλονίκη, πριν μεταφερθεί η σωρός του στην τελευταία κατοικία της στην Καστανιά.

Σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία και έγινε γυμναστής και αργότερα προπονητής. Ασχολήθηκε ταυτόχρονα και με το βόλεϊ και ήταν εξαίρετος αθλητής και στο άθλημα αυτό. Μάλιστα, ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα, που εμπνεύστηκε την ομορφιά και τον τρόπο διεξαγωγής αγώνων μπιτς βόλεϊ και, πριν έλθει το άθλημα στην Ελλάδα, αυτός το είχε καθιερώσει στους θερινούς μήνες, στη Θεσσαλονίκη με τη συνδρομή πολλών αθλητών του βόλεϊ.

Αφιερώθηκε στον κλασικό αθλητισμό και προφανώς για τον λόγο αυτό δεν έκανε ποτέ οικογένεια. Οικογένεια του ήταν οι αθλητές του στίβου, με τους οποίους περνούσε μέρες και ώρες στο Καυτανζόγλειο στάδιο, μεταδίδοντάς τους τα μυστικά του αθλητισμού και του άλματος σε ύψος.

Ηταν δραστήριο μέλος της οικογένειας του κλασικού αθλητισμού και ιδιαίτερα αγαπητός σε αθλητές, παράγοντες. Εκτελούσε χρέη ομοσπονδιακού τεχνικού μέχρι πριν από δύο χρόνια, όταν και προσεβλήθη από ασθένεια, που του έκοψε το νήμα της ζωής σήμερα τα χαράματα στη Θεσσαλονίκη.

goalday.gr



καλό ταξίδι ΔΑΣΚΑΛΕ !



Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει. Από τους ελάχιστους πραγματικά “ΔΑΣΚΑΛΟΣ”…
Καλό ταξίδι


Πρόταση προς τον ΣΕΓΑΣ – ΜΕΣΩ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Α/Γ)
ΝΑ ΓΙΝΕΙ
ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ

[/B]
[B]asrigas.gr

:thumbsup1::thumbsup1:

???? ??????????

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ

ΑΝΤΙ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥ

Όταν γνωρίζεις κάποιον για πάνω από σαράντα χρόνια, είναι φυσικό την ώρα του τελευταίου αποχαιρετισμού να έρχονται στη μνήμη στιγμές, λόγια και γεγονότα που έμειναν χαραγμένα στο μυαλό.

Μια παρέα 15άρηδες γνωρίσαμε τον Κώστα Χειμωνίδη ως προπονητή στον ΠΑΟΚ τον Οκτώβρη του 1966. Δεν πέρασε πολύς καιρός και τον Απρίλη του 1967 η χούντα τον έδιωξε από το σχολείο!!! Η περιέργεια μας έτρωγε να μάθουμε το γιατί. Όταν κάποιος το τόλμησε, η απάντηση ήρθε απλή και ξεκάθαρη: Γιατί λένε τη μάνα μου Αυγή!!!!!

Το 1968 στους πανελλήνιους αγώνες ανδρών ήταν τρίτος στο ύψος. Ο τότε ισχυρός Ασλανίδης του πρότεινε να πάει ως διευθυντής στο νέο στάδιο της Καβάλας. Η απάντηση ήρθε και πάλι απλή και ξεκάθαρη: Μόνο αν πάω και στο σχολείο!!!!

Κάποτε του μετέφερα ότι κάποιος αντίπαλός μου είπε άσχημα πράγματα για μένα. Η απάντησή του και πάλι απλή και ξεκάθαρη: Κέρδισέ τον αύριο στον αγώνα και άσε τον να λέει!!!!

Έβαλα όλες αυτές τις αναμνήσεις με την επίδραση που είχαν σε μένα σε μια σειρά και τις συνέδεσα με τους ανθρώπους, τα παιδιά, που δούλεψαν μαζί του καθημερινά όπως εγώ. Επειδή έτυχε να γνωρίσω τους περισσότερους, είμαι σίγουρος ότι ο Κώστας Χειμωνίδης είχε ως πρωταρχικό στόχο να ΄΄φτιάξει ανθρώπους΄΄ και μετά να ΄΄φτιάξει επιδόσεις΄΄.

Αν κάπου δεν τα κατάφερε, ας τον συγχωρήσουμε.
Δικαιούται όμως να ακούσει από όλους εμάς ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τα μαθήματα ανθρωπιάς που μας πρόσφερε και να του πούμε ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!

Γιώργος Παπαϊακώβου,
Ένας αθλητής του.

?? ????? ???? ????????

ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ
ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ

Φ. Κατσίκας

?? ????? ?????????????? ….

“ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ” & “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ”

ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Χωρίς να θέλω να μειώσω την Προσφορά των πάρα πολλών και Αξιόλογων προπονητών Στίβου που πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη οι Δύο Παραπάνω ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ τον Κλασικό Αθλητισμό. Έβαλαν τον πήχη τόσο ψηλά που μόνο με Παγκόσμιο Ρεκόρ θα καταρριφθεί η Κυριαρχία τους.

Μην απελπίζεστε Συνάδελφοι, τα Ρεκόρ καταρρίπτονται…
το μόνο που χρειάζεται είναι:

Αγάπη, Αλτρουισμός, ενδιαφέρον, Φροντίδα, Επιμέλεια, Αφοσίωση, Προσήλωση, Στοργή, Δουλειά, Μεγαλοσύνη, Αξιοπρέπεια, Ανιδιοτέλεια, Πίστη, Εμπιστοσύνη, Σεβασμός … για να τους περάσουμε !!!

κουράγιο…. ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ….

? ?????? ??? ????? ???? ??????????? ??? ??? ????? ?????????

Ο Πρωταθλητής του Βάδην και προπονητής κ. ΑΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ σε επιστολή του που δημοσιεύτηκε σήμερα (28-7-09) στον “ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ” μιλάει για τον Κλασικά Αθλητισμό.

Στο δημοσίευμά του: Να περιφρουρήσουμε αντί να … περιφρονήσουμε

κάνει μια πολύ πετυχημένη ανακεφαλαίωση του Κλασικού Αθλητισμού από το 2004 με τα υπέρ και τα κατά.

Τελειώνοντας την ανακεφαλαίωση … αναφέρεται στο “ΔΑΣΚΑΛΟ” με τα παρακάτω λόγια:

…. Ας μου επιτραπεί να καταθέσω το Σεβασμό μου στη μνήμη του Κώστα Χειμωνίδη …. άνθρωπος ο οποίος αποτέλεσε πρότυπο πρωταθλητή και στη συνέχεια προπονητή-παιδαγωγού.

Τέτοιους Προπονητές – ανέδειξαν και αυτοί πολλούς πρωταθλητές – έχει ανάγκη η νεολαία μας και όχι “μάγους” που ανακηρύσσουν σε αυτοσκοπό τα μετάλλια!

Εύγε κ. Άρη Καραγιώργο.

Δεν πιστεύω να εννοείτε ότι η Ομοσπονδία μας, στα “μουλωχτά και στη ζούλα” υποθάλπει ακόμη “μάγους” και έχει ανακηρύξει σε αυτοσκοπό τα μετάλλια;

Α! μπα δε θα σας πιστέψω !

Μα είναι δυνατόν ! …..

?? ????????? ??? "????????" ????? ?????????

Την Κυριακή 9 Αυγούστου και ώρα 10.00 π.μ. (μετά τη λειτουργία) στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ θα γίνει το Μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Χειμωνίδη.

Ο ΣΕΓΑΣ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Κωνσταντίνο Χειμωνίδη με την ευκαιρία του Πανελληνίου πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης.

Προηγούμενο άρθροΤο όριο η Πάνου στα Τοφάλεια. 5,41 ο Πατσουκάκης
Επόμενο άρθροΧορεύοντας στη βροχή στη Λωζάννη