Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Π/Κ διεξάγεται στις 4-5 Ιουλίου (2 μέρες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, λόγω των βουλευτικών εκλογών) στα Τρίκαλα -για 5η φορά τα τελευταία 7 χρόνια. Η θερμοκρασία προβλέπεται ιδιαίτερα υψηλή, στους 36-38 βαθμούς τις απογευματινές ώρες.

Συμμετέχουν οι γεν. 2002-2003, αλλά και και 2004-2005 με περιορισμούς.
Όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ, στους αγώνες έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν 620 παίδες και 690 κορασίδες από 175 σωματεία της χώρας.

-> Πρόγραμμα / πληροφορίες

Η νέα γενιά δείχνει αρκετά ελπιδοφόρα, με πολλές καλές επιδόσεις ενώ πρωταγωνίστησε και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των Ε/Ν και όχι μόνο.

Ενδεικτικά, από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη στην κατηγορία, έχουν φέτος οι Γρανιτσιώτης-Καριοφύλλης, Χύτας, Μπουζάκης, Ντουσάκης-Ζιώγας και οι Σπύρου, Χατζηπουργάνη, Φριγγη, Ντραγκομίροβα και βέβαια η Τζένγκο – η οποία με τις Χατζηπουργάνη, Εμμανουηλίδου και Γρανιτσιώτη έχουν κάνει και πανελλήνια ρεκόρ πρόσφατα.

Για τους παίδες-κορασίδες δεν υπάρχει πλέον το παγκόσμιο της κατηγορίας, καθώς το προηγούμενο -10ο- στο Ναιρόμπι πριν 2 χρόνια, ήταν το τελευταίο. Από το ΣΕΓΑΣ έχει διευκρινιστεί, πως δεν θα αγωνιστούν αθλητές που έχουν το όριο στο Ευρωπαϊκό Ε/Ν.
Από την άλλη, στις 20-28 Ιουλίου στο Baku, γίνεται το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας με συμμετοχή αθλητών της κατηγορίας και μια ισχυρή ελληνική ομάδα να έχει ανακοινωθεί (δείτε->εδώ)
Για τους υπόλοιπους βέβαια υπάρχει και η προοπτική για την ετήσια συνάντηση Π/Κ Ελλάδα-Κύπρος, που φέτος θα γίνει στις 7-8 Αυγούστου στο Βόλο -επιτέλους.

Η διοργάνωση για τους παίδες ξεκίνησε το 1964 και για τις κορασίδες το 1988 (εκείνη τη χρονιά οι κορασίδες ήταν 15-16 ετών όπως και οι παίδες ως τότε, ενώ από την αναδιάρθρωση της επόμενης, όλοι πλέον 16-17 ετών)

Πέρυσι είχε ξεχωρίσει η Ελίνα Τζένγκο, με πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο πέτυχε μόλις την επόμενη μέρα αφότου ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελληνοποίησής της, ο Κώστας Γεννίκης κάνοντας νταμπλ σε σφαίρα-δίσκο, ενώ ΣΑΚΑ & ΑΓΣ Ιωαννίνων ήταν οι πρωταθλητές σε Π & Κ.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς ομάδα στην Πανεπιστημιάδα – Γενικότερη ανυπαρξία στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό
Επόμενο άρθροΤο Diamond League επιστρέφει Ευρώπη – με κορυφαίες ελληνικές συμμετοχές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ