Από αύριο (9/8) θα είναι στο Ολυμπιακό χωριό οι δύο μεγάλες μας ελπίδες στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου. Θα έχουν μπροστά τους μία εβδομάδα να εγκλιματιστούν στο Ρίο, μέχρι να πατήσουν το ταρτάν για τον πρωινό προκριματικό του άλματος επί κοντώ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, που μεταβαίνει στο Ρίο από τις ΗΠΑ, δήλωσε σχετικά με τον μεγάλο αγώνα:
“Θέλω να βρεθώ εκεί και να κάνω μια καλή εμφάνιση κοντά στο φετινό ρεκόρ μου (4,86 μ.). Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να προβλέψω τι θα κάνουν οι άλλες αθλήτριες. Θέλω να πιστεύω ότι κάποια επίδοση κοντά στο ρεκόρ μου πιθανότατα να φέρει ένα μετάλλιο αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση”, είπε η Στεφανίδη και συμπλήρωσε: “Πριν τον τελικό έχω τον προκριματικό που είναι πάντα περίεργος. Πρέπει να ενεργοποιηθείς σωστά και να μην χαλαρώσεις”, εξήγησε η Ελληνίδα, που στο Ρίο θα έχει ένα ακόμη δυνατό ατού, τα νέα της κοντάρια για τα ψηλά άλματα.

“Αυτό που έβαζα στο 4,90 μ. και στα άλματα που δοκίμασα στα 5,00 μ. δεν λύγιζε σωστά. Με τα νέα κοντάρια πιστεύω θα έχω καλύτερες προσπάθειες”.

H Νικόλ Κυριακοπούλου που πέταξε το πρωί της Δευτέρας, δίνει μεγάλο αγώνα για να προλάβει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στον προκριματικό του επί κοντώ μετά τον τραυματισμό της και έκανε την εξής δήλωση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

“Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια..ο Θεός γελάει…”
”Περυσι όταν ξεκίναγα την προετοιμασία μου για το Ριο, ο στόχος ήταν “τίποτα λιγότερο από ένα μετάλλιο”! Η χρονιά όμως είχε συνεχώς προβλήματα.. ενώ πριν 25 μέρες περίπου τραυματίστηκα σοβαρά και αναγκάστηκα να διακόψω τους αγώνες και την προετοιμασία μου εντελώς. Ατέλειωτες ώρες θεραπειών σε καθημερινή βάση βελτίωσαν πολύ την κατάσταση του τραυματισμού μου, οχι όμως στον επιθυμητό βαθμό που προσδοκούσα. Έχω μείνει αρκετά πίσω στη ϕυσική μου κατάσταση και συνεχίζω ακόμα να πονάω… Θα ταξιδέψω στο Ριο… γιατί η διάκριση ενίοτε δεν είναι ο μοναδικός στόχος… γιατί είναι στιγμές που μεγαλύτερη αξία έχει να συνεχίζεις τη προσπάθειά σου… να πολεμάς με τις ϕαινομενικά ίσως “ανίκητες” δυσκολίες… να προχωράς ακόμα κ αν “δεν έχει νόημα”… γιατί η πιο απαίσια ϕράση είναι το “τα παρατάω”… και γιατί αν προδώσεις τα όνειρά σου… τότε δεν έχει μείνει πια τίποτα ηθικό όρθιο απέναντι στον εαυτό σου. Μια τέτοια στιγμή θα είναι για μένα η συμμετοχή μου στον προκριματικό στις 16 Αυγούστου. Όλα για όλα… όλα για τα “πιστεύω μου”. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ και τον γιατρό κ. Διονύσιο Χίσσα, τον ϕυσικοθεραπευτή της ομοσπονδίας Γιάννη Κουτρούλη, το ϕυσικοθεραπευτήριο του κ. Σκορδή και την “Κλινική Αρχάγγελοι” και βέβαια όλους εσάς…τους ϕίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αγάπη σας και τα αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης που μου στέλνετε. Τα θεωρώ όλα ανεκτίμητη υποστήριξη στη προσπάθεια που κάνω”!!

Ο προκριματικός του επικοντώ είναι την Τρίτη 16 Αυγούστου στις 9:45 το πρωί (15:45 ώρα Ελλάδος)

Προηγούμενο άρθρο"Ο ελληνικός στίβος έχει και παρόν και μέλλον!" – Συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ
Επόμενο άρθροΟλυμπιακοί Αγώνες (στίβος: 12-21/8/2016)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ