Στο κτίριο του ΣΕΓΑΣ βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κώστας Μπανιώτης. Η υπόθεση του πρωταθλητή του ύψους άνοιξε και επίσημα από τη δικαστική επιτροπή της ομοσπονδίας.

Ο Μπανιώτης είχε κληθεί σε απολογία, καθώς έπειτα από αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ στις 28 Νοεμβρίου στο δείγμα του είχε εντοπιστεί φουροσεμίδη, μία απαγορευμένη ουσία που ανήκει στα διουρητικά.

Ο άλτης από την Κομοτηνή, αλλά και ο προπονητής του Γιώργος Τσούγκος εμφανίστηκαν ενώπιον της δικαστικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ και κατέθεσαν επί περίπου δύο ώρες, ενώ παρέδωσαν και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν για την υπερασπιστική γραμμή τους.

Έπειτα από την ακροαματική διαδικασία, η δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει την τύχη του αθλητή, την οποία στη συνέχεια θα κοινοποιήσει στον ΣΕΓΑΣ και εκείνον με τη σειρά του στην IAAF, όπως προβλέπεται για τους αθλητές διεθνούς επιπέδου όπως ο Μπανιώτης.

Υπενθυμίζεται πως το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει την απόφαση της δικαστικής επιτροπής, παρά μόνο να την επικυρώσει, όπως επίσης ότι η φουροσεμίδη ανήκει στις «ειδικές ουσίες». Πρόκειται για τη μοναδική κατηγορία για την οποία η WADA αποδέχεται την περίπτωση να έχει βρεθεί στον οργανισμό του αθλητή εν αγνοία του, κάτι που βέβαια θα πρέπει να αποδεχθεί η IAAF για να οδηγήσει και σε ευνοϊκότερη μεταχείριση στην περίπτωση που η διεθνής ομοσπονδία αναγνωρίσει πως συντρέχουν ειδικοί λόγοι.

Προηγούμενο άρθροΜην σπρώχνετε τον Blake! –Έξαλλος ο Τζαμαϊκανός μετά από σκυταλοδρομία (video)
Επόμενο άρθροΟ… γέροντας των αποστάσεων, η απίστευτη πιτσιρίκα και σφαίρες… γενικώς στα τράιαλς των ΗΠΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ