Τον Απρίλιο η IAAF είχε ορίσει τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχοντας όμως δώσει το περιθώριο αναθεώρησης βάσει του πως θα λειτουργούσε το αντίστοιχο σύστημα στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πεκίνο.

Έτσι τώρα, προχώρησε σε αναπροσαρμογή των ορίων σε 17 αγωνίσματα, όπου κανένα δεν δυσκόλεψε, με την ισχύ επιτευξης να παραμένει από την 1/5/2015 (και 1/1/2015 για τις μεγάλες αποστάσεις και τα σύνθετα)

Στα αγωνίσματα εκτός σταδίου όπου τα όρια ήταν και αρκετά πιο προσιτά, έγιναν οι μεγαλύτερες αλλαγές.
Στον Μαραθώνιο ανδρών το όριο ανέβηκε κατά 2 λεπτά, στα 2:19, όσο είχε τρέξει ο Χριστόφορος Μερούσης στις 26/4 στο Αμβούργο! Στις γυναίκες το όριο ανέβηκε κατά 3 λεπτά, στα 2:45, με τις Ρεμπούλη-Γαζέα να το έχουν ήδη αλλά και άλλες αθλήτριες να το καλοβλέπουν. Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε αγώνισμα μπορούν να μετέχουν μέχρι 3 ανά χώρα.

Όρια έχουν ήδη επιτύχει και οι Κυριακοπούλου, Στεφανίδη – Φιλιππίδης (επικοντώ), Μπανιώτης, Μάστορας (ύψος), Τσάκωνας – Μπελιμπασάκη (200μ), Δουβαλίδης (110μ. εμπ.), Αναγνωστοπούλου (δισκοβολία), Παπαμιχαήλ – Ντρισμπιώτη, Ζαπουνίδου (βάδην)

Μικρές αλλαγές έγιναν στα όρια της ημιαντοχής, στα τριπλούν αλλά και κάποια ακόμα αγωνίσματα, μεταξύ αυτών στη δισκοβολία ανδων όπου με 65μ. και στο ύψος γυναικών με τα 1,93μ., τα όρια καλύπτουν πλέον και οι Κύπριοι πρωταθλητές Απόστολος Παρέλλης (όμως τα 65,04μ. τα έκανε πριν την 1./5, ενώ έχει 64,55μ. από το παγκόσμιο) και Λεοντία Καλλένου αντίστοιχα, ενώ για την Κύπρο έχουν ήδη το όριο οι Δημήτρης Χονδροκούκης και Κυριάκος Ιωάννου (ύψος) και η Ραμόνα Παπαιωάννου (200μ).

Όπως και στο παγκόσμιο, οι υπόλοιπες καλύτερες επιδόσεις της περιόδου επίτευξης θα συμπληρώσουν τις τυχόν υπόλοιπες διαθέσιμες θέσεις βάσει του στόχου αριθμητικής συμμετοχής για δρόμους κάτω των 5000μ, άλματα, ρίψεις, σύνθετα.

Δείτε αναλυτικά:
-> Όρια και τροποποιήσεις

Προηγούμενο άρθροΗ σειρά αγώνων κλειστού World Indoor Tour από το 2016
Επόμενο άρθροΑπεβίωσε ο Σταμάτης Σμυρνιώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ