“Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με ομόφωνη απόφαση της, στη σημερινή (24 Μαίου 2016) έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ως ιδιοκτήτρια κατά το Νόμο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση της σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης ή εκποίησης του Ο.Α.Κ.Α., εκ μέρους της Πολιτείας.

Μετά από διεξοδική και πολύωρη συζήτηση – παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων του Ο.Α.Κ.Α. – η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμφώνησε και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και προστατεύεται από το Σύνταγμα, άρα οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης του σημαντικότερου αθλητικού κέντρου της χώρας πλήττει καίρια την αθλητική νεολαία της Ελλάδας.

Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνουν άμεσα, οι εξής κινήσεις από πλευράς της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:
– Να επιδιώξει το Προεδρείο, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
– Nα προβεί η ΕΟΕ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της σχετικά με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών
– Να ενημερώσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για όλες τις πρόσφατες αποφάσεις της Πολιτείας σχετικές με το Ο.Α.Κ.Α. οι οποίες πλήττουν την αυτονομία του Αθλητικού Κινήματος.”

Προηγουμένως, για τις προθέσεις της κυβέρνησης για άμεση ένταξη του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) στην εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ, εξέδωσε στις 20 Μαΐου 2016, την παρακάτω ανακοίνωση:
“Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία καταγράφει τις ανάγκες του Ελληνικού αθλητισμού και υπερασπίζεται τα συμφέροντά του, απαιτεί κατʼ αρχάς άμεση ενημέρωση από την Πολιτεία περί του θέματος.
Η έκταση του ΟΑΚΑ ανήκει στην ΕΟΕ και ως εκ τούτου στον Ελληνικό αθλητισμό. Αν η κυβέρνηση επιμείνει στην παράνομη απόφασή της, για ένταξή του ΟΑΚΑ στην εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ, με σκοπό την πώλησή του ή την μακροχρόνια μίσθωσή του χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη, τότε η ΕΟΕ θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προσφύγει με όλα τα ένδικα μέσα στην Ελληνική δικαιοσύνη καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Η Ελλάδα έχει εγγυηθεί και δεσμευθεί στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών την αυτονομία του Ελληνικού αθλητισμού”.

πηγή: ΕΟΕ

Προηγούμενο άρθροΘετικά 31 δείγματα από Πεκίνο2008, τα 14 από Ρώσους – επιβεβαιώνουν Chicherova, αναμένονται ονόματα
Επόμενο άρθροΣτο δρόμο για Eugene οι Έλληνες φοιτητές της Αμερικής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ