Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ κατόπιν συνεδρίασής του στις 7/10, βάσει της οποίας στο πλαίσιο της δράσης της Ανανεωτικής Κίνησης Αθλημάτων ΣΕΓΑΣ (Α.Κ.Α.Σ.) θα ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης των Σωματείων στις επερχόμενες αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ και καλούν τα στελέχη των Ενώσεων και των Σωματείων να συστρατευθούν και να στελεχώσουν τις τάξεις της ΑΚΑΣ.
Την ανακοίνωση υπογράφουν 20 μέλη του ΔΣ – όλα πλην του κυρίου Μπόλλα που κατόπιν ανακοίνωσε προσχώρηση στην “Αναγέννηση Κλασ.Αθλητισμού”.
(Είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις από ΣΕΓΑΣ και Αναγέννηση, με επίκεντρο οικονομικά θέματα.)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ στην σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε και ανακοινώνει τα εξής:

Επικροτεί και συνυπογράφει στο σύνολό της την χθεσινή, (Τρίτη 6 Οκτωβρίου) ανακοίνωση που με ευθύνη του Προεδρείου δόθηκε στη δημοσιότητα.
Δράττεται της ευκαιρίας να τονίσει ότι σύσσωμο το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, έχει αναδειχθεί και εκλεγεί στα πλαίσια της δράσης της Ανανεωτικής Κίνησης Αθλημάτων ΣΕΓΑΣ (Α.Κ.Α.Σ.).

Κάτω από την σημαία λοιπόν της ΑΚΑΣ, με πλήρη ενότητα και συνοχή θα αντιπαρατεθεί με την λεγόμενη «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στις επερχόμενες αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ. Με όπλο το Έργο που έχει επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια υπό την Προεδρεία του Κώστα Παναγόπουλου, με την δύναμη των προγραμματικών θέσεων της παράταξής μας και με επικεφαλής τον Βασίλη Σεβαστή, θα ζητήσουμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης των Σωματείων μας, προκειμένου να οδηγήσουμε την Ομοσπονδία και το Άθλημά μας, σε σταθερή τροχιά, με γνώση και αποφασιστικότητα, μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτό τον καιρό ο Ελληνικός Αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ΣΕΓΑΣ.

Καλούμε όλα τα υγιώς σκεπτόμενα στελέχη των Ενώσεων και των Σωματείων μας, να συστρατευθούν μαζί μας και να στελεχώσουν τις τάξεις της ΑΚΑΣ, συμβάλλοντας έτσι στην επιθυμητή Ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού, μέσα από τις επερχόμενες Αρχαιρεσίες. 

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

Παναγόπουλος Κώστας Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ
Δημάκος Παναγιώτης Α Αντιπρόεδρος
Αργειτάκη Πολυξένη Β Αντιπρόεδρος
Λιούμπας Ιωάννης Γ Αντιπρόεδρος
Σεβαστής Βασίλειος Γενικός Γραμματέας
Ράπτης Αθανάσιος Α Ειδικός Γραμματέας
Καρδαρά Μαρίκα Β Ειδικός Γραμματέας
Ψωμιάδης Ιωάννης Ταμίας
Χαχάμης Δημήτριος Αν. Ταμίας
Καλοζούμης Σπύρος Έφορος
Αντωνακάκης Παναγιώτης Μέλος
Αποστολόπουλος Δημήτριος Μέλος
Βόσσος Βασίλειος Μέλος
Κέλλης Σπύρος Μέλος
Νικολαΐδης Σάββας Μέλος
Παυλούς Μιχάλης Μέλος
Παχατουρίδου Παρασκευή Μέλος
Πετσούλας Ιάκωβος Μέλος
Πουλόπουλος Δημήτρης Μέλος
Φίλιππας Βασίλειος Μέλος

Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση της λεγόμενης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», που φιλοδοξεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στα πράγματα του ΣΕΓΑΣ, ανακοινώνονται τα εξής:

“Είναι αναγκαίο ο δημόσιος διάλογος για τα ζητήματα του ΣΕΓΑΣ, να στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα και ρεαλιστικές προτάσεις. Όσοι δε θέλουν να ασχοληθούν με τις υποθέσεις της αρχαιότερης Ομοσπονδίας της Χώρας πρέπει να αποδεικνύουν, με συνέπεια και συνέχεια, την σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία τους.

Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» το τελευταίο διάστημα έχουν «περάσει» από το στάδιο των εκφοβισμών ή των απειλών προς τους εκπροσώπους των Σωματείων, σε μία επίδειξη ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ, ΑΓΝΟΙΑΣ και εύκολης αλλά ανεύθυνης ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑΣ.
Αφού ξεκίνησαν, προ ημερών, με την εξαγγελία πως θα «μοιράσουν» στους προπονητές 50 συμβόλαια των 5.000,00€ συνέχισαν με την χθεσινή ανακοίνωση για επιχορήγηση 800.000,00€ στα Σωματεία!!!

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς?

Το γεγονός ότι αυτοί που φιλοδοξούν να αναλάβουν τις τύχες του Στίβου και του ΣΕΓΑΣ, έχουν παντελή άγνοια των οικονομικών δεδομένων της Ομοσπονδίας ή το γεγονός ότι ο τρόπος που απευθύνονται στα Σωματεία μας θυμίζουν πρακτικές «ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΩΝ» και μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω?

Μία πρόχειρη ματιά, να έκαναν τον κόπο, να έριχναν στα οικονομικά στοιχεία του ΣΕΓΑΣ, θα έβλεπαν ότι ο ΣΕΓΑΣ διέθεσε την περασμένη χρονιά 800.000,00€ στους προπονητές των Σωματείων και της περιφέρειας γενικότερα και άλλες 300.000,00€ περίπου σε Ομοσπονδιακούς Προπονητές. Και είναι η μοναδική Ομοσπονδία στη Χώρα, που υλοποιεί ένα τόσο εκτεταμένο πρόγραμμα ενίσχυσης των προπονητών με αντικειμενικά κριτήρια και μέσα από τα Σωματεία, ενισχύοντας και συμβάλλοντας στις δαπάνες του προπονητικού έργου.

Έρχεται τώρα η λεγόμενη «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» να μοιράσει ψίχουλα στους προπονητές.
Με ποια κριτήρια?
Γιατί μόνο σε 50?
Γιατί θα πάρουν όλοι τα ίδια χρήματα?

Δίνουν συνέχεια χθες με δεύτερο «πακέτο» εξαγγελιών, τάζοντας στα Σωματεία αυτή τη φορά, επιχορήγηση 800.000,00€.
Μα, μόνο η δαπάνη για την διοργάνωση Πανελληνίων και Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων του 2019 που περιλαμβάνει οργανωτικά έξοδα και δαπάνες μετακίνησης των Σωματείων, έφθασε το ύψος του 1.078.000,00€.
Ποσό, που στο σκέλος των εξόδων μετακίνησης, που ανέρχεται περίπου στο 50% του συνολικού ποσού, κατανέμεται στα Σωματεία με απόλυτα αντικειμενικά, αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια.

ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ:
Τα Σωματεία γνωρίζουν!!
Γνωρίζουν ότι ο ΣΕΓΑΣ είναι η μοναδική Ομοσπονδία, που όχι μόνο δεν έχει επιβάλλει παράβολα για τη συμμετοχή των Σωματείων στα Διασυλλογικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματά του, αλλά τα επιχορηγεί κιόλας καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος των δαπανών στις οποίες υποβάλλονται, αφενός για την μισθοδοσία των προπονητών τους και αφετέρου για την αντιμετώπιση των εξόδων μετακίνησης των αθλητών – τριών τους στα επίσημα Πρωταθλήματα.
Γνωρίζουν επίσης ότι τα ανωτέρω χρήματα, αποτελούν ιδίους πόρους που αποκτήθηκαν με πολύ κόπο με προσπάθειες πολλών χρόνων, μεράκι, όραμα και επαγγελματισμό, χαρακτηριστικά που δεν φαίνεται να διαθέτουν οι όψιμοι διεκδικητές της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ.

Για την ώρα, αυτό που φαίνεται να διαθέτουν με επάρκεια είναι η πλήρης στήριξη ενός σκληρού Κυβερνητικού και Κομματικού μηχανισμού και τίποτε άλλο. Όταν αποκτήσουν ένα πρόγραμμα Ολοκληρωμένο, Διαρθρωμένο και Κοστολογημένο, το οποίο επι πλέον θα απαντάει και στο πως ο ΣΕΓΑΣ θα ξεπεράσει το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, για την επόμενη χρονιά, ας έρθουν να το κουβεντιάσουμε.
Μέχρι τότε κανείς δεν θα τους πιστεύει”.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΓΑΣ

Η ομοσπονδία του στίβου ανήκει στα σωματεία της και σε κανέναν άλλο. Η στήριξή τους από την ομοσπονδία αποτελεί καθήκον και υποχρέωση για κάθε διοίκηση, γιατί τα σωματεία αναπτύσσουν το άθλημα, τα σωματεία δημιουργούν τους αθλητές, τα σωματεία είναι το οικοδόμημα του ελληνικού στίβου και τα σωματεία πρέπει επιτέλους να στηριχθούν πραγματικά και ουσιαστικά.

Επί χρόνια τώρα μόλις το 5% του ετήσιου προϋπολογισμού της ομοσπονδίας κατέληγε στα σωματεία-μέλη της ως ενίσχυση του προπονητικού συνολικού τους έργου και της κάλυψης των λειτουργικών αναγκών τους. Για εμάς αυτό είναι αδιανόητο και απαράδεκτο, είναι μία ανεξήγητη πρακτική και δεσμευόμαστε δημόσια πως θα βάλουμε τέλος σε αυτήν την κατάφωρη αδικία προχωρώντας σε πολλαπλασιασμό της ετήσιας οικονομικής ενίσχυσης των σωματείων, από τον πρώτο χρόνο διοίκησης μας μάλιστα.

Το 5% του προϋπολογισμού του ΣΕΓΑΣ που έως τώρα κατέληγε στα σωματεία, θα ανέβει στο 10% και το συνολικό ποσό που θα καταλήγει απευθείας στα ταμεία των αξιολογημένων σωματείων για την ενίσχυση του προπονητικού τους έργου θα φτάνει τα 800.000 ευρώ σε ετήσια βάση από τα σημερινά 400.000 χιλ. ευρώ. Αυτό θα επιτευχθεί με ανακατανομή των σημερινών κονδυλίων που χειρίζεται η ομοσπονδία με νέες ιεραρχήσεις και προτεραιότητες. Είναι φυσικό και επακόλουθο ότι με την αύξηση των εσόδων που προσδοκούμε για την Ομοσπονδία, θα υπάρξει η περαιτέρω αναλογική αύξηση των επιχορηγήσεων των σωματείων. Η στήριξη των σωματείων αποτελεί για την «Αναγέννηση» δημόσια δέσμευση και θα υλοποιηθεί από τον πρώτο χρόνο διοίκησής της, στο ΣΕΓΑΣ.

Κοιτάζουμε μπροστά.
Προχωράμε μαζί.
Δεν περισσεύει κανείς.
Γιατί ο στίβος μας ενώνει.

Ναύπλιο 08/10/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  «ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ», ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΛΛΑ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ.

Με γνώμονα πάντα το καλό του Ελληνικού Κλασικού Αθλητισμού, την ανάδειξη και την αξιοποίηση των αθλητών μέσω μηχανισμών προόδου και προοπτικής ανάπτυξης και κυρίως με γνώμονα την δημοκρατική και διαφανή λειτουργία των διοικήσεων του ΣΕΓΑΣ, διαχωρίζω τη θέση μου από την εν γένει πολιτική της παράταξης με την οποία εξελέγη ως μέλος της νυν διοίκησης του ΣΕΓΑΣ και προσχωρώ στην  «ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ».

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου για την πολυετή συνεργασία μου στα Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, προς όλα τα αξιόλογα στελέχη τα οποία κατέθεσαν την γνώση  και την εμπειρία τους, προς όφελος του Ελληνικού Στίβου και των Ελλήνων αθλητών.

Η απόφασή μου να συμπορευθώ με την «Αναγέννηση», απορρέει από την βεβαιότητα πως η νέα παράταξη, είναι έτοιμη να διοικήσει  και να υπηρετήσει, την Αρχαιότερη Ελληνική Ομοσπονδία με υπευθυνότητα, διαφάνεια, καινοτομία και αποτελεσματικότητα, θεσμικά και συγκροτημένα, ανοίγοντας  νέους και πλατείς ορίζοντες

Προσβλέποντας σε ένα Στίβο Ευρωπαϊκών Υποδομών, σε μια Ηγεσία σταθερή και στη χρηστή Διοίκηση, η δήλωση της προσχώρησής μου στην παράταξη της «Αναγέννησης», βρίσκεται σε άμεση ισχύ.

Γιάννης Μπόλλας

Μέλος Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ

-> ΔΣ ΣΕΓΑΣ

 

Προηγούμενο άρθροΑνησυχία για τον ορισμό του πρωταθλήματος του Μαραθωνίου
Επόμενο άρθροΠροβληματισμοί για τα ρεκόρ – Τι λέει ο Mekhissi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ