Ανακοίνωση αθλητών αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με πρόσφατη διάσκεψη με την κ.Σακοράφα και επικοινωνία της κ.Κελεσίδου με την εκπρόσωπό τους, Μαρία Μπελιμπασάκη,

“Εμείς οι αθλητές του στίβου δείχνουμε μηδενική ανοχή σε επιθέσεις οι οποίες στοχοποιούν την προσωπικότητα, το ήθος και την πορεία των συναθλητών μας” σχολίασε η Κατερίνα Στεφανίδη στην κοινοποίησή της, ενώ ο Κώστας Δουβαλίδης αναφέρει αντίστοιχα πως “Η επιλογή της Μαρίας σαν εκπρόσωπο των αθλητών έγινε ξεχωριστά από τον καθένα μας για να μας εκπροσωπεί όλους μας ενωμένους. Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει κάτι τέτοιο και να θεωρεί ότι παρακινούμαστε από άλλους.”

Παρατηρώντας τις εξελίξεις πάνω στο θέμα που έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικοινωνία της κ.Κελεσίδου με την εκπρόσωπό μας και με αφορμή τη διάσκεψη των αθλητών με την κ.Σακοράφα θα θέλαμε ως συναθλητές της Μαρίας να τοποθετηθούμε πάνω σε αυτό.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε το κομμάτι που αφορά την εκλογή της Μαρίας ως εκπροσώπου μας. Βάσει νόμου, έπρεπε να έχουμε Σύλλογο ώστε να πραγματοποιηθούν εκλογές και εάν δεν υπήρχε Σύλλογος θα έπρεπε η Ομοσπονδία να επιλέξει κάποιον εν ενεργεία αθλητή για αυτή τη θέση. Η Ομοσπονδία θέλοντας να δώσει φωνή στους αθλητές, μας ζήτησε να ψηφίσουμε έναν προσωρινό εκπρόσωπο έως ότου κάνουμε Σύλλογο. Μετά από διαδικτυακή συνάντηση, επιλέξαμε ως προσωρινό εκπρόσωπό μας τη Μαρία ενώ συστάθηκε και τριμελής επιτροπή που θα αναλάμβανε τις διαδικασίες για τη συγκρότηση Συλλόγου. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο ρόλος του εκπροσώπου είναι να μας ενημερώνει για οτιδήποτε μας αφορά. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η Μαρία όταν μετά από αίτημα της κ.Σακοράφα να συνομιλήσει με εμάς, μας ενημέρωσε για το πως και το πότε θα μπορούσε να γίνει αυτό.
Εξάλλου πριν από 1,5 μήνα όλοι οι αθλητές του στίβου αναρτήσαμε μια επιστολή που ουσιαστικά ζητούσε να έρθουν οι δύο κινήσεις που διεκδικούν την προεδρία του ΣΕΓΑΣ σε επαφή μαζί μας. Ελπίζουμε πως έτσι γίνεται ξεκάθαρο πως όχι απλά η Μαρία δεν ανάγκασε κάποιον αλλά ήταν δικιά μας επιθυμία να έρθουμε σε επαφή και με τς δύο υποψήφιες προέδρους.

Έχουμε μπερδευτεί με τις απόψεις και τις δηλώσεις της κ.Κελεσίδου. Στην αρχική της τοποθέτηση, η οποία “κατέβηκε” από το διαδίκτυο σε χρόνο dt, κάνει ξεκάθαρα προσωπική επίθεση στη Μαρία.Σαν αθλητές μας θλίβει και ο τρόπος στον οποίο αναφέρεται στη Μαρία και οι υπαινιγμοί περί έλλειψης ήθους. Εμείς που γνωρίζουμε τη Μαρία τόσα χρόνια και ως αθλήτρια και ως άνθρωπο, έχουμε εικόνα για το ήθος της, τη διαδρομή της και την προσωπικότητά της. Η Μαρία δεν είναι άνθρωπος που θα μας έλεγε ψέματα και ούτε χρειάζεται να μοιάσει σε κανέναν. Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης της Μαρίας και η προσωπική επίθεση, ειδικότερα με τον τρόπο που έγινε, μας προσβάλλει όλους και όχι μόνο τη συναθλήτριά μας.

Επίσης απορίας άξιο είναι το ότι η κ.Κελεσίδου θεωρεί μια τηλεδιάσκεψη των αθλητών με την κ.Σακοράφα εμπλοκή στη διαδικασία των εκλογών. Έχουμε τονίσει πολλάκις ότι οι αθλητές δεν επιθυμούμε να έχουμε ανάμειξη με τις εκλογές της Ομοσπονδίας. Η δυνατότητα όμως να μοιραστούμε τα προβλήματά μας με υποψηφίους των εκλογών εκτός από αναγκαία και σημαντική είναι και άσχετη με την εκλογική διαδικασία. Αναρωτιόμαστε αν η κ.Κελεσίδου γνωρίζει ότι οι αθλητές δεν ψηφίζουν στις εκλογές. Μάλιστα προβαίνει σε αντιφατικές δηλώσεις, προτρέποντας από τη μια την αθλήτρια να αφοσιωθεί στον πρωταθλητισμό ενώ παράλληλα δηλώνει ότι επικρότησε το νόμο για την εκπροσώπηση των αθλητών στο ΔΣ. Εμείς κ.Κελεσίδουμε θεωρούμε ότι ο Αθλητής πρέπει να είναι πολύπλευρος ως προσωπικότητα και να ασχολείται και με άλλα πράγματα εκτός από τον πρωταθλητισμό. Θέλουμε ο εκπρόσωπός μας να έχει φωνή, κύρος και άποψη για τα ζητήματα της Ομοσπονδίας και όχι απλά να αποτελεί μια γλάστρα.

Αφήσαμε τελευταίο το ότι στην αρχική της δήλωση θεώρησε δεδομένο ότι η Μαρία ηχογράφησε τη συνομιλία τους. Και αυτό γιατί το να κατηγορείς κάποιον χωρίς στοιχεία για ποινικά κολάσιμες πράξεις μπορεί πολύ εύκολα να γυρίσει σε βάρος σου. Και φυσικά είναι ποινικά επιλήψιμο. Ευτυχώς για την ίδια, στη δεύτερη δήλωσή της εξαφάνισε κάθε τέτοια αναφορά που έθιγε την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια της Μαρίας. Απορίας άξιον παραμένει πως το θεωρούσε τόσο βέβαιο και τόσο φυσιολογικό να έχει κάνει κάτι τέτοιο η Μαρία.

Πέρα από όλα αυτά εμείς οι αθλητές παραμένουμε συνεπείς σε όσα δηλώσαμε και είμαστε ανοικτοί για συζήτηση με όποιον το κρίνει ωφέλιμο, ειδικά από τη στιγμή που διεκδικεί την προεδρία της Ομοσπονδίας.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι κάτωθι πρωταθλητές:

Κατερίνα Στεφανίδη, Νικολέτα Κυριακοπούλου, Μιλτιάδης Τεντόγλου,
Ελένη Κλαούντια Πόλακ, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, Γιάννης Νυφαντόπουλος, Κώστας Δουβαλίδης, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Μιχάλης Αναστασάκης, Κώστας Νάκος, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Αγγελική Μακρή, Μαρία Γάτου, Κέλλυ Σαμάνη, Οδυσσέας Μουζενίδης, Δέσποινα Μουρτά, Παναγιώτης Τριβυζάς, Θοδωρής Χρυσανθόπουλος, Δημήτρης Τσίτσος, Χρήστος Φραντζεσκάκης, Γκλόρια Πριβιλέτζιο, Αναστασία Μαρινάκου, Παναγιώτα Τσινοπούλου, Σωτήρης Γκαραγκάνης, Κρίστυ Αναγνωστοπούλου, Κορίνα Πολίτη, Σοφία Υφαντίδου, Ιωάννα Ζάκκα, Όλγα Φιάσκα, Άννα Κιάφα, Ολυμπία Καραγιάννη, Έφη Κολοκυθά

«Πληροφορήθηκα με έκπληξη “καταγγελία” της Μαρίας Μπελιμπασάκη, διατυπωμένη με δήλωση της, ότι η Τασούλα Κελεσίδου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν της άσκησε bullying, της μίλησε άσχημα, την αποπήρε. Προφανώς και αναφέρεται σε κάποια άλλη Τασούλα Κελεσίδου και όχι σε εμένα.

Θλίβομαι αν η αθλήτρια Μαρία Μπελιμπασάκη έχει αποφασίσει, χωρίς να γνωρίζω τους λόγους που το κάνει, να σκιαγραφήσει ένα ξένο προς εμένα προφίλ. Το ήθος μου, η διαδρομή μου, η προσωπικότητά μου, είναι γνωστή σε όλο τον αθλητικό κόσμο.

Είναι αλήθεια ότι τηλεφώνησα στη Μαρία Μπελιμπασάκη όταν πληροφορήθηκα από απορημένους αθλητές, πως τους ζητούσε να παρευρεθούν σε προεκλογική τηλεδιάσκεψη με τη Σοφία Σακοράφα.

Με την ευγένεια που με διακρίνει της είπα ότι δεν θα πρέπει πριν από τις εκλογές που θα γίνουν σε ένα μήνα να εμπλέξει στη διαδικασία τους εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες. Αυτό δεν είναι σωστό, ήταν τα λόγια μου και είναι και η αρχή μου.

Στο σημείο αυτό η Μαρία Μπελιμπασάκη εξερράγη αφήνοντας με άναυδη και στο τέλος μου έκλεισε και το τηλέφωνο!

Εύχομαι η αθλήτρια Μαρία Μπελιμπασάκη που γνωρίζω και εκτιμώ, να σκεφτεί καθαρά την συνομιλία μας και να αποκαταστήσει την αλήθεια. Μιλώ ως συναθλήτριά της που μπορεί να κατανοήσει τις δυσκολίες και τις πιέσεις που πιθανόν να δέχεται, αλλά θέλω να της πω δημόσια ότι δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα και σε κανένα, καθώς δεν οφείλει τίποτε και σε κανένα.

Για εμάς τους αθλητές η σκληρή δουλειά είναι το διαβατήριο για την επιτυχία μας. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να αφοσιωθεί στον πρωταθλητισμό και εκεί θα μας βρίσκει πάντα δίπλα της. Να είναι βέβαιη ότι οι σχέσεις της νέας διοίκησης με όλους τους αθλητές θα είναι καθαρές και ειλικρινείς.

Όσο για εμένα την Τασούλα Κελεσίδου, θα μιλώ πάντα στους αθλητές με ειλικρίνεια και ευθύτητα, χωρίς μεσάζοντες, όπως κάνω πάντα. Είναι γνωστό ότι στήριξα και επικρότησα το νόμο για την εκπροσώπηση των αθλητών στο ΔΣ της ομοσπονδίας, όταν κάποιοι άλλοι τον καταπολέμησαν και τον καταψήφισαν.

Δεν έχω πει ποτέ στη ζωή μου ψέματα, ούτε σε έναν άνθρωπο. Σε αυτήν την σπουδαία στιγμή για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού, χρειαζόμαστε αλήθεια και ενότητα. Τότε μόνο θα πετύχουμε νίκη στο όνομα όλων των αθλητών, προπονητών και σωματείων του ελληνικού στίβου».

«Κατόπιν απόφασης των Αθλητών, βρίσκομαι στη θέση του εκπρόσωπου των Αθλητών βάσει νόμου με κύριο μέλημά μου να υποστηρίζω τους συναθλητές μου και να βοηθώ ώστε να λύνονται τα προβλήματα μας. Αυτό έχει συμβεί μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες, εντελώς διαφανείς. Από εκεί και πέρα, δεν έχω καμία ανάμειξη με τις εκλογές της Ομοσπονδίας.

Όσα επιχειρεί να μου προσάψει η κ. Κελεσίδου είναι εντελώς ανυπόστατα και δεν πρόκειται να δεχθώ ξανά κανενός είδους bullying μόνο και μόνο επειδή προσπαθεί να καλύψει δικές της παραλείψεις ή επειδή σε κάποιους δεν αρέσει το γεγονός ότι είμαι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις που έχω αναλάβει.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση, διότι έχει υπάρξει και η ίδια αθλήτρια, αλλά παρόλα αυτά με τη συγκεκριμένη στάση της δείχνει ότι αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία στον τρόπο προσέγγισης και επαφής με τους ίδιους τους Αθλητές. Πόσο πιθανό είναι να αλλάξει αυτό σε περίπτωση που βρεθεί στη θέση του Προέδρου;

Εν πάση περιπτώσει, δεν θα δώσω περισσότερη έκταση σε αποπροσανατολισμούς και καπρίτσια. Εδώ έχουμε δουλειά να κάνουμε. Όποιος επιθυμεί να έρθει σε επαφή μαζί μας, είτε λέγεται Σακοράφα, είτε Κελεσίδου, είτε όπως θέλει, γνωρίζει πολύ καλά πού βρισκόμαστε και ότι είμαστε κάτι παραπάνω από ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνομιλία»

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ στο 7θλο εφήβων ο Hauttekeete
Επόμενο άρθροΑπώλειες για το Ευρωπαϊκό κλειστού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ