O Mάριος Αναγνώστου, είναι 19 ετών, αθλητής κυρίως μεγάλων αποστάσεων και τον καθοδηγεί τεχνικά ο Σάββας Κουμπούρας (από τους κορυφαίους Έλληνες στα αγωνίσματα αντοχής, με ρεκόρ 28.31.6 στα 10.000μ)

Ο Αναγνώστου, ένας από τους ανερχόμενους αθλητές του ελληνικού στίβου στις αποστάσεις (όπου τα τελευταία πολλά χρόνια υπάρχει ύφεση επιδόσεων και διεθνών διακρίσεων), πέρυσι στο ευρωπαϊκό ραντεβού κάτω των 22 έτρεξε τα 10.000 μ. σε 29.36.64.

Εφέτος όπου αγωνίστηκε παρουσίασε πολύ καλά αποτελέσματα τηρουμένων των αναλογιών (καθώς η καραντίνα λειτούργησε για όλους αρνητικά) και δηλώνει έτοιμος να παλεύει σε κάθε αγώνα του με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τα ατομικά του ρεκόρ είναι: 29.36.64 στα 10.000 μ., 14.17.36 στα 5.000 μ. και 3.52.45 στα 1.500 μ. – που του αρέσουν πάρα πολύ ως μέρος της προετοιμασίας του.

Είναι 19 ετών (στα 20) ανήκει στον Γ.Σ. Αναγέννηση Λαμίας και σύμφωνα με τους κατέχοντες, είναι σε θέση να εμφανιστεί ανταγωνιστικός και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αναγνώστου, μιλώντας στο stivoz.gr o νεαρός ανερχόμενος πρωταθλητής μας μίλησε με σεμνότητα και ευγένεια.

>>Σχετικά με τα συναισθήματα στο φινάλε αυτής της σεζόν:

«Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματά μας. Είχαμε άλλους στόχους όμως η καραντίνα μας άλλαξε τα σχέδια. Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, πάντως, υπάρχει ικανοποίηση και αισιοδοξία για τις επόμενες ευκαιρίες.

Είχαμε αγωνιστικό στόχο για τα 10.000 μ. να μετάσχω με την Εθνική ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α-Γ κυνηγώντας μια επίδοση κοντά στο 28.50.00. Τελικά καταφέραμε να κάνουμε μόλις τρεις αγώνες φέτος. Πάλι καλά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ετρεξα και πάλι κάτω από τα 30 λεπτά και συνεχίζουμε».

>>Για το ξεκίνημά του στο στίβο, ο νεαρός Αναγνώστου δεν έκρυψε πως:

«Αρχισα με πολεμικές τέχνες, αλλά ο στίβος προσφέρει πολλά περισσότερα.

Ηταν το 2013 μαθητής γυμνασίου όταν ξεκίνησα. Το θυμάμαι πολύ καλά. Ηταν 30 Μαρτίου. Είπα πρώτα στη μητέρα μου ότι θέλω να μπω στο στίβο. Μου άρεσε.

Το ερέθισμα ήταν από τους σχολικούς αγώνες που μετείχα. Μπήκα και διαπίστωσα ότι μου αρέσει πολύ το τρέξιμο».

>>Στο γιατί έμεινε στον στίβο

«Σε μαθαίνει να παλεύεις πρώτα-πρώτα με τον εαυτό σου. Σου δίνει πειθαρχία, υπομονή, επιμονή κι αυτά είναι στοιχεία που τα έχεις και μετά τον αθλητισμό».

>>Σε ότι αφορά το αν σκέφτηκε να σταματήσει λόγω έλλειψης στήριξης ή δυσκολιών σε ένα κοπιαστικό αγώνισμα όπως οι δρόμοι αποστάσεων

«Πάντα περνάει από το μυαλό να σταματήσεις και πάντα συνεχίζεις όταν το θέλεις πραγματικά.

Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, χωρίς ιδιαίτερη στήριξη είναι αλήθεια, αλλά αισιοδοξούμε για θετικά αποτελέσματα μέσα από τη δουλειά μας και ίσως νέα προοπτική στη προσπάθειά μας.

Με την ευκαιρία ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρία FoodOxys για τη στήριξή της μέχρι πρότινος, καθώς η πανδημία επηρρέασε πάρα πολλούς τομείς και φυσικά την Saucony Greece για τη συμπαράσταση και τη βοήθειά της με υλικό στην προσπάθειά μας.

Κάποιοι γνωστοί παλαιότερα όταν ακούγαν πως τρέχω 10άρι με κοιτάζαν περίεργα ρωτώντας «είσαι τρελλός;». Ισως τους απαντάω, αλλά μου αρέσει το τρέξιμο.

>>Για το μεγάλο του στόχο

«Μεγάλο μου όνειρο, όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο το έχω στο μυαλό μου, είναι η συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική μας ομάδα όπως για κάθε αθλητή πιστεύω. Ξέρω ότι για να τα καταφέρω πρέπει να δουλέψω σκληρά κι αυτό προσπαθώ με την πολύτιμη βοήθεια πρώτα-πρώτα του προπονητή μου.

>>Για τον προπονητή του, τον Σάββα Κουμπούρα

«Ο προπονητής μου είναι για μένα κάτι σαν δεύτερος πατέρας. Είναι δάσκαλός μου σε πάρα πολλά, είναι υποστηρικτικός, μιλάμε πολύ μεταξύ μας και συνέχεια μαθαίνω πάρα πολλά.

Με ξέρει καλά και δεν μ’ έχει κάνει ποτέ να βαρεθώ σε προπόνηση. Είναι σαν ψυχοθεραπεία το τρέξιμο.

Από αριστερά η Βασιλική Τσέτσεκα (συναθλήτρια του Μάριου), ο Μάριος Αναγνώστου και ο προπονητής του Σάββας Κουμπούρας

Από την πλευρά του, ο προπονητής Σάββας Κουμπούρας, μεταξύ πολλών άλλων για το θέμα των δρόμων αποστάσεων που έχουν πολύ ενδιαφέρον και θα τα παραθέσουμε προσεχώς) είπε συνοπτικά για τον Μάριο Αναγνώστου:

Αν στηριχθεί θα μπει στην ελίτ της Ευρώπης

«Το μεγάλο του προσόν είναι ότι δουλεύει πολύ. Εχει αφιερωθεί σε αυτό που κάνει και θέλει πάρα πολύ μέσα από τον αθλητισμό και τους δρόμους αποστάσεων να διεκδικήσει διακρίσεις εντός αλλά και εκτός συνόρων. Είναι μαχητής μέσα στους αγώνες και πολύ πειθαρχημένος στην καθημερινή δουλειά. Στις αδυναμίες του, το γεγονός ότι σαν άνθρωπος είναι ευαίσθητος, ίσως παραπάνω απ όσο αναλογεί κάποιες φορές.

>>Για την προοπτική του Μάριου Αναγνώστου, ο Σάββας Κουμπούρας ήταν ξεκάθαρος:

«Που μπορεί να φτάσει; Με την κατάλληλα υποστήριξη θα βρεθεί στην ελίτ της Ευρώπης. Του χρόνου στο U23 πιστεύω πως θα είναι μέσα στην κορυφαία 8άδα και πρέπει αυτό το παιδί να βοηθηθεί και να συνεχίσει στον αθλητισμό. Είναι ένας αθλητής που έχει να δώσει πολλά, αλλά χρειάζεται βοήθεια».

Stivoz.gr

Προηγούμενο άρθροMonaco: επιδόσεις σαν να μην υπήρξε covid
Επόμενο άρθροΑρχή για Sidorova, ψηλά ο Lisek

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ