Είναι κάτι ιδιαίτερο εξʼ ορισμού. Η αυθεντική, κλασική διαδρομή. Εκεί όπου ξεκίνησαν όλα για τον μαραθώνιο. Κάτι που στους δρομείς ασκεί μία περίεργη έλξη, ένα συνδυασμό… φόβου αλλά και επιθυμίας. Δύσκολα κάποιος θα έρθει στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, όταν θέλει να κυνηγήσει το χρονόμετρο, αφού η δυσκολία της διαδρομής είναι σχεδόν απαγορευτική. Αλλά κανείς τους δεν μπορεί να καταπνίξει την επιθυμία να ζήσει κάποια στιγμή αυτή την εμπειρία. Έλξη την οποία έζησε και ο Wilson Kipsang φτάνοντας στην Αθήνα.

Ο Κενυάτης που βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ στο μαραθώνιο το Σεπτέμβριο, ταξίδεψε στη χώρα μας ως υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς, που θα απονεμηθεί στο Γκαλά της AIMS το βράδυ της Παρασκευής.

«Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στην Αθήνα, δεν έχω τρέξει εδώ, αλλά χαίρομαι που συναγωνίζομαι για το βραβείο σε αυτή την πόλη. Πολλοί αθλητές τρέχουν και δεν ξέρουν πού ξεκίνησε ο μαραθώνιος. Έχω την ευκαιρία να το διαπιστώσω. Θα ήθελα κάποια στιγμή να τρέξω στην κλασική διαδρομή, είναι πρόκληση να διαπιστώσω τι επίδοση θα έκανα».

Ο Kipsang ρωτήθηκε και το ντόπινγκ, με αφορμή τις σκιές που έχουν απλωθεί πάνω από την Κένυα τον τελευταίο χρόνο, έπειτα από αποκαλύψεις για χρήση ουσιών από πολλούς αθλητές με τη βοήθεια των μάνατζερ τους.

«Εμείς οι κορυφαίοι αθλητές θέλουμε καθαρό αθλητισμό. Αποθαρρύνουμε την απάτη, αν κάποιος πιαστεί, θα τιμωρηθεί. Είναι ατομικό ζήτημα, δεν επηρεάζει τον τρόπο που δουλεύουμε. Αλλά όλοι οι Κενυάτες θέλουμε να καθαρίσει το άθλημα και ο συναγωνισμός να είναι δίκαιος. Είναι λάθος η γενική πεποίθηση ότι όλοι παίρνουν ουσίες. Δεν ισχύει αυτό. Πρέπει όλοι να πάρουμε στα σοβαρά αυτό το ζήτημα και να γίνεται σωστά», είπε.

Προηγούμενο άρθροΜπαλντίνι… ξέχνα το ρεκόρ- Οι Κενυάτες ήρθαν στον Κλασικό μαραθώνιο για να το πάρουν
Επόμενο άρθροKiprotich: Έρχεται η μέρα που θα «πέσουν» οι 2 ώρες στο μαραθώνιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ