Μέχρι τώρα είναι αθλητής που προτιμά να γράφει το όνομά του στην ιστορία των μεγάλων διοργανώσεων και όχι στις λίστες των ρεκόρ. Ο Stephen Kiprotich έχει εξελιχθεί στο δρομέα που δεν κατεβαίνει με τίποτα από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αδιαφορώντας- όσο αυτό γίνεται- για τα παγκόσμια ρεκόρ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο δρομέας από την Ουγκάντα αδιαφορεί για το χρονόμετρο. Αντιθέτως, ο παγκόσμιος πρωταθλητής και «χρυσός» Ολυμπιονίκης- που βρίσκεται στην Αθήνα ως υποψήφιος για τον κορυφαίο της χρονιάς στο Γκαλά της AIMS- φαίνεται πως έχει μελετήσει επισταμένα το ζήτημα του παγκοσμίου ρεκόρ. Και προειδοποίησε πως έρχεται σύντομα η στιγμή που ο νικητής ενός μαραθωνίου θα περάσει τη γραμμή του τερματισμού σε λιγότερο από δύο ώρες.

«Αν δει κανείς τα στατιστικά δεδομένα για τη βελτίωση του παγκοσμίου ρεκόρ, και τη συχνότητα που μικραίνει τα τελευταία χρόνια, στο μέλλον το ρεκόρ κάτω από δύο ώρες είναι σίγουρο. Ίσως γίνει στο Βερολίνο, όπου η διαδρομή είναι επίπεδη», είπε σχετικά με το φράγμα των 2 ωρών.

Προηγούμενο άρθροΟ παγκόσμιος ρέκορντμαν του μαραθωνίου θέλει να τρέξει στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΑnd the winner is… Kipsang και Kiplagat οι κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι του 2013

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ