Ενώ η Ρωσία παραμένει σε διαθεσιμότητα μέχρι νεοτέρας και τους αθλητές της να κινδυνεύουν να χάσουν τις μεγάλες διοργανώσεις του ανοικτού στίβου και ιδίως τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι διοργανώσεις που είχε αναλάβει για το 2016, όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και σχεδόν 2 μήνες (δείτε ->εδώ), της αφαιρέθηκαν και η IAAF ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το που θα διεξαχθούν.

Το 16ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν (που ξεκίνησε το 1986 στην Αθήνα) θα γινόταν στο Kazan και το ανέλαβε για τις 19-24 Ιουλίου το Bydgoszcz, μια πόλη της Πολωνίας που αναλαμβάνει πολλές διοργανώσεις αθλημάτων και διεξάγει αρκετά meeting στίβου. Εκεί είχε γίνει η ίδια διοργάνωση και το 2008 (όπου το χάλκινο είχαν πάρει η Κατερίνα Στεφανίδη στο επικοντώ και η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν) ενώ έχει διοργανώσει το 1ο παγκόσμιο Π/Κ το 1999, το Ευρωπαικό Κύπελλο του 2004 της Superleague (μετείχαν οι γυναίκες μας που ήταν 6ες και παρέμειναν) και έχει φιλοξενήσει και 2 φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου.
Το Bysgoszcz ήταν και η μοναδική υποψηφιότητα καθως Αυστραλία και Ινδία που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον δεν προχώρησαν.

Το 27ο Παγκόσμιο Κύπελλο βάδην (που ξεκίνησε το 1961 στο Lugano) ήταν να διεξαχθεί στο Cheboksary και θα γίνει στις 7-8 Μαίου στη Ρώμη που επικράτησε στην ψηφοφορία με 9 ψήφους έναντι των Guayaquil (Ισημερινός) 4, Kiev (Ουκρανία) 4, Monterrey (Μεξικό) 2 ψήφοι.

Ο πρόεδρος της IAAF Sebastian Coe ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκριση των υποψηφίων και τη βοήθεια που έδωσαν έτσι να διασφαλιστεί η διεξαγωγή των διοργανώσεων.

Προηγούμενο άρθροΗ αγωνιστική δράση ξεκινάει στον Άγιο Κοσμά
Επόμενο άρθροΠοδαρικό στον κλειστό για το 2016 η Στεφανίδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ