Η αντίστροφη μέτρηση για τη γιορτή της πόλης έχει μπει στην τελική ευθεία. Για τη στιγμή που οι δρόμοι της Αθήνας θα γεμίσουν κόσμο στις 10 Νοεμβρίου με αφορμή τον 31ο Κλασικό μαραθώνιο, τόσο ως δρομείς όσο και ως θεατές.

Η φετινή διοργάνωση κινείται σε ρυθμούς ρεκόρ, καθώς αναμένεται πως θα τρέξουν 30.000 άτομα, ενώ έχουν γίνει αρκετές αλλαγές. «Σε κάθε προσπάθεια λένε πως είναι δύσκολα τα πρώτα… τριάντα χρόνια. Όχι σε αυτή την περίπτωση. Η 31η χρονιά είναι γεμάτη προκλήσεις και στοιχήματα», είπε ο Κώστας Παναγόπουλος στη συνέντευξη Τύπου του Κλασικού μαραθωνίου.

«Είναι πρόκληση η αξιοποίηση του συνεχώς ανερχόμενου κινήματος τρεξίματος στην Ελλάδα. Στο ΣΕΓΑΣ προσπαθούμε χρόνια να το κάνουμε και με ιδιαίτερη ευχαρίστηση λέμε πως σε όλους τους αγώνες μας- Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο, Run Greece – συγκεντρώνουμε από 50.000 δρομείς», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, που χαρακτήρισε πρόκληση και την αύξηση της συμμετοχής των ξένων δρομέων, στους οποίους παρατηρείται άνοδος 15% σε σχέση με πέρυσι. Όπως επίσης ένα σημαντικό στοίχημα για τους διοργανωτές είναι να μην επηρεαστεί η ποιότητα του αγώνα εξαιτίας των περικοπών που έγιναν στο μπάτζετ, αφού κάποια από τα χρήματα του Κλασικού μαραθωνίου κάλυψαν άλλες ανάγκες του ΣΕΓΑΣ.

«Μια ακόμη πρόκληση είναι η αλλαγή της αφετηρίας για τα 5-10 χλμ., η αλλαγή του τερματισμού μέσα στο στάδιο προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον αυξανόμενο αριθμό των δρομέων, όπως και η αλλαγή του εκθεσιακού χώρου.
Πρόκληση επίσης είναι να ενισχύουμε κάθε χρόνο το φιλόδοξο στόχο να είναι η Αθήνα επίκεντρο του μαραθώνιου κινήματος, καθώς φέτος θα φιλοξενήσουμε για πρώτη φορά την βράβευση των κορυφαίων μαραθωνοδρόμων με το Γκαλά της AIMS», είπε ακόμη ο κ. Παναγόπουλος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα τελευταία επτά χρόνια ο αριθμός των Ελλήνων δρομέων που τρέχουν στην απόσταση του μαραθωνίου αυξήθηκαν από 800 στους περίπου 7.000, ενώ ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων έχει ανέβει από τους 4.000 του 2005 στους 30.000 δρομείς που αναμένεται να πάρουν μέρος φέτος.

Σε ότι αφορά τις αλλαγές που έγιναν, ο τερματισμός στο Καλλιμάρμαρο θα γίνεται στη βόρεια πλευρά του στίβου (προς τα αριστερά). Έτσι θα διευκολυνθεί η ροή των δρομέων εντός του σταδίου, ενώ θα αποκατασταθεί και ένα ιστορικό στοιχείο, αφού σε αυτή την πλευρά έγινε ο τερματισμός και των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, με τον Σπύρο Λούη να φτάνει πρώτος.

Ακόμη προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι δρομείς- αλλά και να μπορέσουν να πάρουν περισσότεροι μέρος- οι εκκινήσεις των 5 χλμ. και 10 χλμ. δεν θα γίνουν έξω από το Καλλιμάρμαρο, αλλά στη Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ θα αλλάξει και η ώρα εκκίνησης (8:00 τα 5 χλμ. και 9:05 τα 10 χλμ.).

Προηγούμενο άρθροΜία… γιαγιά στο «Σπάρταθλον» και πάλι πίσω!
Επόμενο άρθροΠροσπάθησε να ξεγελάσει τους ελεγκτές δίνοντας δείγμα από ψεύτικο γεννητικό όργανο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ