Καλό θα ήταν η ελληνική αποστολή να μην δώσει και ιδιαίτερη σημασία στο ρητό «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Γιατί η αλήθεια είναι ότι η ελληνική ομάδα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπουλης.

Ποδαρικό για την αποστολή της χώρας μας έκανε η Νίκη Πανέττα που δεν κατάφερε να φτάσει κοντά στο φετινό της ρεκόρ με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικού. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε καλύτερο άλμα στον προκριματικό στα 13,98 μ. (13,45 μ., 13,81 μ. οι υπόλοιπες προσπάθειες) με αποτέλεσμα να μείνει στην 11η θέση της συνολικής κατάταξης. Στον τελικό μπήκαν οκτώ αθλήτριες με την Γιαμίλε Αλντάμα να κάνει το μεγάλυτερο άλμα στον προκριματικό με 14,62 μέτρα. Το όριο των διοργανωτών (14,30 μ.) ξεπέρασε άλλη μια αθλήτρια, η Καζακστανή Ολγα Ριπάκοβα με 14,39 μέτρα. Η Κουβανή Γιαργκέλις Σαβίνιε έδειξε να μην είναι σε τρομερή φόρμα και μπήκε στον τελικό στην τελευταία προσπάθεια με την όγδοη επίδοση (14,09 μ.).
«Ημουν σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά δυστυχώς δεν μου βγήκε. Από τη χρονιά μέχρι τώρα κρατάω την εμπειρία και τώρα πάμε για τα επόμενα. Σειρά τώρα έχει προετοιμασία για το καλοκαίρι όπου πρώτος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στην συνέχεια οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου», είπε η Πανέττα μετά από τον αγώνα της στον προκριματικό.

Πολύ καλή παρουσία είχε όμως η Ελένη Φιλάνδρα. Η πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων μπήκε δυναμικά στην τρίτη προκριματική σειρά των 800 μ. και μάλιστα στα μισά της κούρσας βρίσκονταν πρωπορεύονταν. Ομως στα τελευταία 200 μέτρα της κούρσας άρχισε να υποχωρεί και τελικά τερμάτισε σε 2.02.67 και πήρε την ένατη θέση στο σύνολο, ενώ την πρόκριση για τον τελικό πήραν έξι αθλήτριες.
«Δεν ήθελα να πάω πολύ γρήγορα στην αρχή για να έχω δυνάμεις για το τέλος. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένη από την παρουσία μου στη διοργάνωση. Θα προτιμούσα βέβαια να έχω πιάσει και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να ξεμπερδεύω. Από αυτή τη διοργάνωση κρατάω μια ακόμη εμπειρία και το πείσμα μου», τόνισε η Φιλάνδρα μετά την κούρσα.
Στον προκριματικό των 800 μ. όμως είχαμε δράματα με πρωταγωνίστρια αθλήτρια από την Τουρκία. Η Μερβέ Αϊντίν μπορεί να έκανε τον έκτο καλύτερο χρόνο του προκριματικού (2.01.19) και να βελτίωσε το ρεκόρ της χώρας της, όμως, δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό. Κι αυτό γιατί η Φάντου Μαγκίσο από την Αιθιοπία είχε τερματίσει πρώτη στη σειρά της και αν και είχε χειρότερο χρόνο (2.01.69) από την Τουρκάλα, πήρε απευθείας την πρόκριση. Η Αϊντίν όταν διαπίστωσε τι είχε συμβεί ξέσπασε σε λυγμούς με τους ανθρώπους της διοργάνωσης να προσπαθούν να την ηρεμήσουν…

Πολυ καλό ξεκίνημα έχει κάνει η Έννις στο 5θλο με 7.91 στα 60μ εμπόδια, ενώ και οι Τσερνοβα, Ντομπρυνσκα φαίνεται πως θα μας χαρίσουν έναν ωραίο αγώνα

Για τα υπόλοιπα πρωινά αγωνίσματα δείτε: http://www.stivoz.com/content.php?1282

60 περίπου φοιτητές, αθλητές και καθηγητές απο την Κομοτηνή κάνουν κάτι παραπάνω απο αισθητή την παρουσία τους στις εξέδρες του Atakoy της Κωνσταντινούπολης! (δείτε: www.stivoz.com/forum/entry.php?66

Προηγούμενο άρθροΤο Hall of Fame του Κλασσικού Αθλητισμού
Επόμενο άρθροΚων/πολη Α’ πρ.: Τα φαβορί έκαναν τη δουλειά τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ