Θα μπορούσε να είναι γιος του. Αλλά είναι απλά δύο αθλητές που μετέχουν στην ίδια διοργάνωση. Γιατί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σόποτ είναι για… όλες τις ηλικίες. Από τον 39χρονο Bernard Lagat, έως τον 16χρονο Faresa Kipisi.

Ο Αμερικανός δρομέας θα πάρει θέση στην εκκίνηση των 3.000 μ. και είναι βέβαια ο γηραιότερος από τους αθλητές που θα πατήσουν στον αγωνιστικό χώρο του ERGO Αrena. Από την άλλη ο Kipisi, μόλις 16 ετών, είναι ένας σπρίντερ που θα εκπροσωπήσει την Αμερικανική Σαμόα στα 60 μ. και βέβαια κάνει το ντεμπούτο του. Ο Lagat πάντως μπορεί να ανταλλάξει εντυπώσεις με μία ακόμη… παλιοσειρά, αφού ο δεύτερος γηραιότερος στους άνδρες είναι ο 36χρονος Dwain Chambers.

Στις γυναίκες, αν και ποτέ δεν είναι κομψό να συζητούνται οι ηλικίες, η μεγαλύτερη είναι η συνομήλικη του Βρετανού σπρίντερ, η Anca Heltne, που θα πάρει μέρος στη σφαιροβολία. Δεν νιώθει μοναξιά η Ρουμάνα όμως, αφού είναι μόλις ένα χρόνο μεγαλύτερη από την άλτρια του ύψους Ruth Beitia και το μέλος της ρωσικής 4Χ400 μ., Natalya Nazarova.

Η μικρότερη στις γυναίκες από την άλλη είναι μία δρομέας από την Αιθιοπία, η 17χρονη Gudaf Tsegay η οποία θα τρέξει στα 1.500 μέτρα.

Τα ρεκόρ σε αυτό τον τομέα πάντως δεν… κινδυνεύουν στο Σόποτ. Ο Carlos Garcia παραμένει ο νεαρότερος που έχει αγωνιστεί ποτέ σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού, όταν στα 14 του έτρεξε στα 60 μ. το 1991. Η γηραιότερη που έχει μετάσχει είναι ακόμη η Yekaterina Podkopayeva, που ήταν 44 όταν αγωνίστηκε το 1997 στο Παρίσι.

Προηγούμενο άρθροΚι άλλη… μανούλα –Το πρώτο της παιδί περιμένει και η Defar
Επόμενο άρθροΛούης ο… πρώτος –Η μάχη ξεκινά στο σκάμμα για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ