Άκουσε τον εθνικό ύμνο βουρκώνοντας, καθώς βρισκόταν ήδη στον αγωνιστικό χώρο τη στιγμή της απονομής του χρυσού μεταλλίου στον Κώστα Φιλιππίδη. Ήταν και η ίδια έτοιμη για κάτι καλό. Μόνο που αυτό που συνέβη λίγα λεπτά αργότερα δεν θα μπορούσε να το προβλέψει κανείς. Γιατί οι ελπίδες της Νικόλ Κυριακοπούλου για μία διάκριση «έσπασαν» μαζί με το κοντάρι της.

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, που πήγε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα έχοντας περάσει τα 4,72 μ., επίδοση που την έβαζε σε θέση διεκδικήτριας ακόμη και μίας θέσης στο βάθρο, ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα. Δίχως να καταβάλει προσπάθεια πέρασε στο πρώτο άλμα της τα 4,30 μέτρα. Το ίδιο περίμενε να κάνει και στο επόμενο ύψος που δοκίμασε, στα 4,45 μέτρα. Όταν όμως λύγισε το κοντάρι της, όλα πήγαν στραβά.

Το κοντάρι έσπασε, η Κυριακοπούλου έπεσε άσχημα, γλιτώνοντας από καθαρή τύχη ένα σοβαρό τραυματισμό. Το αυτονόητο σοκ και το γεγονός ότι έδειχνε να έχει χτυπήσει ελαφρά στο χέρι και το πόδι την έκαναν να αφήσει τα 4,45 μ. και να δοκιμάσει λίγα λεπτά αργότερα στα 4,55 μέτρα. Δεν είχε προλάβει να συνέλθει όμως, κάτι που φάνηκε και από τον τρόπο που έκανε τα άλματά της. Και ο τελικός για εκείνη ολοκληρώθηκε άδοξα σε εκείνο το σημείο με την Ελληνίδα στη 12η θέση.

Το να ξεπεράσει ένας άλτης, ακόμη και του υψηλότερου επιπέδου, το σοκ από ένα τέτοιο ατύχημα πάνω στον αγώνα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για την Κυριακοπούλου προφανώς ήταν ακόμη πιο δύσκολο όμως, καθώς δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως έχει ήδη ένα σοβαρό ατύχημα στο παρελθόν της. Ήταν στον Άγιο Κοσμά, όταν από ένα συνδυασμό κακών συγκυριών έπεσε άσχημα στο έδαφος έπειτα από ένα άλμα της στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα πριν από μερικά χρόνια, γλιτώνοντας από θαύμα, ενώ για αρκετό καιρό μετά κυκλοφορούσε με κολάρο, μένοντας εκτός δράσης.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Silva
Τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε πάρει γεύση από μετάλλιο, αλλά δεν είχε πατήσει το πόδι της στο κορυφαίο σκαλί. Η στιγμή για αυτό ήρθε στο Σόποτ για την Yarisley Silva, που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,70 μ. και αυτό αποδείχθηκε αρκετό για την Κουβανή, που ήταν τρίτη πέρυσι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και δεύτερη στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Με την ίδια επίδοση, αλλά με τη δεύτερη προσπάθεια, η Ρωσίδα Anzhelika Sidorova και η Τσέχα Jirina Svoboda πήραν από ένα χάλκινο μετάλλιο, ενώ η υπερβολική σιγουριά… έφαγε την Jenn Suhr. Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ ήθελε να γίνει… Yelena Isinbayeva, αλλά δεν είχε τα φόντα. Μπήκε στον αγώνα στα 4,65 μ., όπου πέρασε με την πρώτη, άφησε τα 4,70 μ. και πήγε απευθείας στα 4,75 μ., όπου όμως δεν τα κατάφερε και ισοβάθμισε στην πέμπτη θέση με τη μεγάλη ελπίδα των Πολωνών για ένα μετάλλιο στο αγώνισμα, την Anna Rogowska.

Η άτυχη στιγμή:

Προηγούμενο άρθροΗ στιγμή της στέψης του Κώστα Φιλιππίδη (photos & video)
Επόμενο άρθροΆγγιξε το… όνειρο και το ρεκόρ ο Δουβαλίδης, αλλά δεν τα «έπιασε»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ