Το 20ο μετάλλιο σε Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα ήρθε σήμερα, στον τελικό του επικοντώ από την Κατερίνα Στεφανίδη!

Ο τελικός ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη αφού, η Στεφανίδη που ξεκίνησε στα 4,45μ -όπου δεν τα κατάφερε η Νικόλ Κυριακοπούλου κι έμεινε με 4,35μ στην 7η θέση- πέρασε τα 4,55μ με τη δεύτερη προσπάθεια και μετά έμειναν για τα 4,60μ τέσσερεις αθλήτριες.

Η Ρωσίδα Sidorova άφησε το ύψος αυτό, το οποίο πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια η Στεφανίδη και με την τρίτη η Ryzih και η Krasnova.
Στα 4,65μ η Στεφανίδη είχε δύο πολύ καλά πρώτα άλμα αλλά ειδικά στο πρώτο στάθηκε άτυχη. Ουτε όμως οι άλλες αθλήτριες πέρασαν το ύψος στις δύο πρώτες προσπάθειες και η Στεφανίδη παρέμενε πρώτη.
Στην τρίτη προσπάθεια η Ryzih το έχασε με το μετάλλιο ήδη να έρχεται ενώ η Στεφανίδη δεν μπόρεσε να ολοκληρωσει άλμα. Η Krasnova επίσης έχασε την προσπάθεια, όμως στην τελευταία προσπάθεια η Anzhelika Sidorova το πέρασε καθαρά και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, με την Κατερίνα Στεφανίδη να παίρνει το αργυρό και την ελληνική αποστολή και τους γονείς της που ήταν εκεί να το πανηγυρίζουν.

Η Κυριακοπούλου είχε παρει το χάλκινο πριν δύο χρόνια στο Ελσίνκι, τώρα η Στεφανίδη το αργυρό με την Ελλάδα να καθιερώνεται στο αγώνισμα και γιατί όχι να προσβλέπει χρυσό σε 2 χρόνια στο Άμστερνταμ…

Η 24χρονη Στεφανίδη μεταξύ άλλων υπήρξε και παγκόσμια πρωταθλήτρια κορασίδων το 2005 στο Marrakesh και δεύτερη το 2007, τρίτη στο παγκόσμιο Ε/Ν το 2008 και δεύτερη στο Πανευρωπαικό Νέων το 2011. Τώρα κατακτάει και το πρώτο σπουδαίο μετάλλιο στην κατηγορία των γυναικών, το οποίο της το απένειμε ο Sergey Bubka.

Η Στεφανίδη που γυμνάζεται στις ΗΠΑ με τον Nick Hysong, δήλωσε …εκστασιασμένη, ενώ θα επιστρέψει στις 28/8 στη Ζυρίχη για το Weltklasse – τον τελικό των Diamond League που περιλαμβάνει το επικοντω γυναικών και ενδιάμεσα θα αγωνιστεί στο Birmingham στις 24/8.

Όλα τα χρήσιμα links για τη διοργάνωση: www.stivoz.com/forum/calendar.php?do=getinfo&e=1501&day=2014-8-12&c=1

Προηγούμενο άρθροΣτη μάχη και οι υπόλοιποι Έλληνες την Παρασκευή στη Ζυρίχη
Επόμενο άρθροΖυρίχη: Στον τελικό με ατομικό ο Λ.Τσάκωνας. 10ος ο Τσιάμης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ