Νότης, Ανέστης ή μήπως Χρήστος; Ποιος ήταν ο ταχύτερος της οικογένειας Παπούλια; Η επίδοση δεν έχει σημασία. Η ιστορία έχει αξία. Γιατί ένας από τους κορυφαίους δρομείς όλων των εποχών στην Ελλάδα μπήκε τρέχοντας στο Παναθηναϊκό στάδιο για να τερματίσει μαζί με τους δύο του γιους. Εκεί όπου ο ίδιος είχε μπει για πρώτη φορά τρέχοντας ως παιδάκι.

Η οικογένεια Παπούλια πήρε το… ομαδικό στα 5 χλμ. του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας. «Φοβήθηκαν να με κοντράρουν και για αυτό μου ζήτησαν να πάμε μαζί. Ο συναγωνισμός ήταν έντονος, αλλά τους κέρδισα!», είπε ο πατήρ φαμίλιας, πανηγυρίζοντας γιατί τους έδειξε την πλάτη του, αλλά δεν είχαν όλοι την ίδια γνώμη.

«Τερματίσαμε και οι τρεις μαζί», είπε ο 15χρονος Χρήστος, αλλά ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Ανέστης έλεγε πως ο πατέρας τους με… αλλαγή στο τέλος τους κέρδισε. «Όχι, δεν με δωροδόκησε με μεγαλύτερο χαρτζιλίκι», σημείωσε πάντως γελώντας.

Για χάρη του ΚΜΑ και του κοινωνικού σκοπού της ΟΠΑΠ team ο Νότης Παπούλιας αποφάσισε να ξανακάνει αγώνα έπειτα από εννιά χρόνια. Βέβαια, αυτή τη φορά ήταν όλα αλλιώς. «Ζέσταμα έκανα από το αυτοκίνητο μέχρι την εκκίνηση και ζήτησα από τους γιους μου να μου βάλουν το νούμερο στη φανέλα», είπε, αλλά αμέσως έβαλε στόχο, σαν τον παλιό καλό καιρό. «Του χρόνου θα είμαι καλύτερος. Έχω 12 μήνες μπροστά μου για να προετοιμαστώ», είπε, αλλά εκεί παρενέβη ο Ανέστης, προτείνοντας στον πατέρα του να τρέξει στο μαραθώνιο το 2014. «Είδατε; Με φοβούνται σας είπα. Θέλουν να απαλλαγούν από έναν καλό αντίπαλο», αντέδρασε γελώντας ο πατέρας του.

Προηγούμενο άρθροΗ Αθήνα βάζει τα καλά της- Λάβετε θέσεις για τον Κλασικό Μαραθώνιο!
Επόμενο άρθρο«Και όσοι δεν το… έχουν, πρέπει να τρέξουν!», οι διάσημοι έστειλαν το μήνυμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ