Κάποτε, τα διαμάντια ήταν ο καλύτερος φίλος των γυναικών. Τουλάχιστον, αυτό τραγουδούσε η Marilyn Monroe. Πλέον, έχουν γίνει οι καλύτεροι… φίλοι των αθλητών.

Στα καράτια τους, μετριέται η αξία των σταρ του στίβου εκτός των μεγάλων διοργανώσεων. Και οι… μετρήσεις αυτές ξεκινούν από την Παρασκευή (15/5). Το… σόου αυτής της χρονιάς ξεκινά στη Ντόχα, που φιλοξενεί το πρώτο μίτινγκ των Diamond League. Ο Κώστας Φιλιππίδης είναι ο πρώτος από τους Έλληνες αθλητές που θα δώσουν το παρών και φέτος σε αυτές τις… παραστάσεις κορυφαίου επιπέδου, αλλά σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Μόλις την Κυριακή άλλωστε, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο δρόμο των διαμαντιών στη Σαγκάη, ενώ και η Λούης Τσάτουμας έχει ήδη προγραμματίσει τους πρώτους αγώνες του σε αυτή τη σειρά των κορυφαίων μίτινγκ στίβου.

Για τον Φιλιππίδη, η εμφάνισή του στην Ντόχα την Παρασκευή, είναι ο τρίτος αγώνας της σεζόν, έπειτα από τα 5,40 μ. που πέρασε στην πρεμιέρα του στο Καβασάκι, και το άλμα στα 5,54 μ. στο Athens Street Pole Vault πριν από μία εβδομάδα.

Αντίπαλός του δεν θα είναι τελικά ο Renaud Lavillenie– αποσύρθηκε εξαιτίας τραυματισμού στον ώμο- αλλά ο Φιλιππίδης θα έχει απέναντί του και σε αυτό τον αγώνα- όπως και στο Σύνταγμα- τον Piotr Lisek ο οποίος είχε κερδίσει στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση με άλμα πάνω από τα 5,64 μέτρα.

Το επί κοντώ μπορεί να έχει ελληνικό ενδιαφέρον, αλλά πολλά από τα αγωνίσματα στη Ντόχα αναμένεται να προσφέρουν συγκινήσεις στους φιλάθλους. Από την εμφάνιση της Sanya Richards στα 400 μ.- έπειτα από το εντυπωσιακό 49.95 που είχε σημειώσει την προηγούμενη εβδομάδα στο Κίνγκστον- και την κούρσα της Allyson Felix στα 200 μ., μέχρι την παρουσία της Sandra Perkovic στη δισκοβολία και του Justin Gatlin στα 100 μέτρα.

Ο Mo Farah θα τρέξει στα 3.000 μ., ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η κόντρα της Sally Pearson στα 100 μ. εμπόδια με το νέο όνομα από τις ΗΠΑ, την Jasmin Stowers που έχει κάνει το εντυπωσιακό 12.39 ήδη φέτος.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Διαβάστε ακόμη

Έτοιμοι για κόντρες; -Ξεκινά ξανά το Fantasy, ώρα για παιχνίδι στα Diamond League!

Προηγούμενο άρθροΗ 4Χ100 μ. των ΗΠΑ έχασε το Ολυμπιακό μετάλλιο –Εξαιτίας του Gay
Επόμενο άρθροΈνας φοβερός «παγκόσμιος» πιτσιρικάς -Νέο ρεκόρ με 78,41 μ. ο Κυριαζής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ