Στους περισσότερους αγώνες στίβου, κάθε αγώνισμα ακολουθείται και από απονομή που είναι και μια επιβράβευση για τους νικητές.
Οι απονομές* καλό είναι πρώτα απ΄ολα να γίνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα και σε ώρα που δεν είναι στη διαδικασία αθλητής/τρια που ήταν στα μετάλλια να αγωνιστεί σε σε άλλο αγώνισμα.
Να αναφερθεί ότι και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου υπήρξε περίπτωση μη προσέλευσης σε απονομη καθόλη τη διάρκειά του και έγινε αναφορά σε ιατρικούς λόγους.

Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις που δεν προσέρχονται αθλητές σε απονομές ενώ δεν συμβαίνει κάτι από αυτά.

Ένα τέτοιο περιστατικό έγινε και σε αγώνα για το διασυλλογικό πρωτάθλημα Π/Κ, σε αγώνισμα που κατά την κούρσα υπήρξαν κάποια κλεισίματα και από την άλλη μικροσπρωξίματα, μεταξύ δύο αγωνιζομένων, σε λογικά πλαίσια εκ πρώτης όψεος τουλάχιστον, ιδίως για το προπορευόμενο. Πάντως έγιναν κάποιες διαμαρτυρίες από εκπροσώπους του συλλόγου του ενός παιδιού, που τερμάτισε πίσω από το άλλο.

Στη συνέχεια στην απονομή, το παιδί αυτό δεν προσήλθε, χωρίς να είναι γνωστό αν ήταν απόφαση από το ίδιο ή παράγοντα ή κοινή απόφαση.
Το περιστατικό συζητήθηκε ιδιαίτερα σε όλα τα επίπεδα και έκανε κάκιστη εντύπωση.

Όπως και να έχει όμως, μια τέτοια κίνηση είναι τουλάχιστον ασέβεια προς τα υπόλοιπα παιδιά, είτε πρόκειται ως αποτέλεσμα αδιαφορίας είτε ως πράξη διαμαρτυρίας – που θα μπορούσε να επιφέρει ακόμα και ακύρωση ή τιμωρία.

*Ως προς τις απονομές, επιπρόσθετα από το stivoz.gr θα θέλαμε να επισημάνουμε να γίνονται πάντα σε κάποια προβλεπόμενη μορφή και όχι ως παραλαβή μεταλλίων από τη γραμματεία που έχει συμβεί αρκετές φορές σε διασυλλογικά.
Και όσο γίνεται ας προσέχονται από τις διοργανώσεις και το να την κάνουν κάποια άτομα με προσφορά στον Αθλητισμό που θα μπορούσαν εύκολα να αναζητηθούν στον χώρο. Ακόμα ας έχει μια στοιχειώδη περιποίηση και το βάθρο (και να ειναι σωστά κι όχι ανάποδα όπως συνέβη σε όμιλο του διασυλλογικού) και ο χώρος γύρω του.

Προηγούμενο άρθρο13ος Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"
Επόμενο άρθροΔιασυλλογικοί Π/Κ 2018 – α’ μέρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ