Το ξεκίνημα της 6ης ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος είχε μια ευχάριστη εξέλιξη για την Κύπρο αφού ο Απόστολος Παρέλλης στη δισκοβολία είχε βολή στα 63,93μ και ακολούθως στα 64,41μ., που του έδωσε την 3η θέση στο Α’ προκριματικό γκρουπ και την 4η τελικό στο σύνολο και φυσικά την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου (στις 14:50).

Το όριο πρόκρισης των 65μ. πέρασαν μόνο ο Τζαμαικανός Fedrick Dacres με 65,77μ -κι ενώ ο συμπατριώτης του Jason Morgan έμεινε χαμηλά κι εκτός τελικού- και ο Πολωνός Piotr Malachowski που το κατάφερε στην τρίτη του βολή με 65,59μ.
Στο άλλο γκρουπ καλύτερος ήταν ο Εσθονός Gerd Kanter με 64,78μ.και ακολούθησαν οι Robert Urbanek και Christoph Harting με 64,23μ.
Την πρόκριση έκλεισε ο Benn Harradine με 62,48μ. ενώ εκτός τελικού έμεινε πέραν του Morgan και ο Ούγγρος Zoltan Kovago όπως και οι Αυστριακοί αθλητές, οι 4 δηλαδή από τους 6 καλύτερους φέτους που είχαν ρίξει πανω από 67μ. (Malachowski, R.Harting οι άλλοι 2)

Στον προκριματικό του μήκους η Σέρβα Ivana Spanovic προσγειώθηκε στα 6,91μ. πετυχαίνοντας εθνικό ρεκόρ (έχει και 6,98μ. στον κλειστό).

Πάνω από το όριο έκαναν άλμα και οι Ugen με 6,87μ., Mihambo με 6,84μ. Nettey και Johnson-Thompson με 6,79μ. και η Mironchyk – Ivanova με 6,76μ. Bartoletta και Klishina έκαναν 6,71μ. Την πρόκριση έκλεισε μαζί με την Proctorμε 6,68μ. στο τελευταίο της άλμα η DeLoach, ενώ εκτός τελικού έμεινε η νικήτρια των 3 προηγούμενων διοργανώσεων Brittney Reese όπως και οι Γερμανίδες Moguenara, Malkus.

Δeν υπήρξε κάποια έκπληξη στον προκριματικό του ύψους όπου όλα τα μεγάλα ονόματα (Chicherova, Vlasic, Beitia, Kuchina) πέρασαν εύκολα τα 1,92μ. και 13 αθλήτριες έτσι πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου.

Στα 100μ. εμπόδια ταχύτερη στα προκριματικά ήταν η Brianna Rollins με 12.67. Και οι άλλες 3 Αμερικανίδες πέρασαν (Harper Nelson, Nelvis, Harrison) όπως και το βρετανικό δίδυμο Porter-Ofili αλλά και οι τριάδα της Τζαμάικα.

Στα 1500μ. ανδρών οι Κενυάτες Silas Kiplagat, Asbel Kiprop, Elijah Motonei Manangoi τερμάτισαν πρώτοι στις 3 προκριματικές σειρές. Εύκολα πέρασαν και οι Makhloufi, Iguider, Willis που φέτος έχουν τρέξει κάτω από 3.30., όπως και οι Wote, Centrowitz, Ozbilen όπως και ο 4ος των Κενυατών, ο Cheruiyot, που μπορούν να παίξουν ρόλο στη συνέχεια. Εγκατέλειψε λιογω τραυματισμού ο Ayanleh Souleiman, σημαντικη απώλεια για τη συνέχεια του αγωνίσματος, ενω δεν πέρασαν οι Ευρωπαίοι Holusa, Ingebrigtsen.

Στα 5000μ. γυναικών, στη 2η -πιο γρήγορη σειρά- τερμάτισαν πρώτες οι αθλήτριες της Αιθιοπίας Almaz Ayana και Senbere Teferi ενώ η Genzebe Dibaba ήταν η πρώτη της 1ης σειράς. Πέρασαν άνετα και οι 4 Κενυάτισες που περισσότερο αναμένεται να παλέψουν για το χάλκινο καθώς οι Dibaba-Ayana ξεχωρίζουν στον τελικό της Κυριακής

-> Αποτελέσματα

Το απογευματινό πρόγραμμα ξεκινάει για εμάς λίγο πιο πριν, στις 13:45 με την απονομή στο επικοντώ γυναικών όπου στο τρίτο σκαλί του βάθρου θα ανέβει η Νικόλ Κυριακοπούλου. (δείτε ->εδώ)

Στις 14:05, στους ημιτελικούς στα 110μ εμποδια που ο Κώστας Δουβαλίδης εφόσον έχει ξεπεράσει τον πυρετό θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό -που με ευνοικές συγκυρίες δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Τρέχει στη 2η από τις 3 σειρές και στον 3ο διάδρομο έχοντας δεξιά του τους Martinot-Lagarde, Merritt, McLeod. Στις άλλες σειρές ξεχωρίζουν Parchment, Shubenkov στην 1η σειρά -που πιθανόν θα κρίνει και τους χρόνους πρόκρισης- και ο David Oliver στην 3η.

Στις 14:35 ακολουθούν οι ημιτελικοί στα 200μ. γυναικών με τη Μαρία Μπελιμπασάκη στο 2ο διάδρομο με την γρηγορότερη των προκριματικών Dina Asher-Smith, την Campbell-Brown και την Tarmoh να ξεχωρίζουν. Στη 2η σειρά αγωνίζεται η Dafne Schippers, στην 1η McGrone και Thompson.

Ο τελικός του τριπλούν ανδρών με Christian Taylor και Pedro Pichardo να έχουν ξεπεράσει φέτος τα 18μ. θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ενώ στον τελικό της σφυροβολίας γυναικών το ερώτημα είναι μάλλον που θα φτάσει τη σφύρα η Anita Wlodarczyk που πρόσφατα πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ με 81,08μ.

Ημιτελικοί γίνονται στα 800μ. γυναικών ενώ τελικός στα 400μ. με την Alysson Felix να τρέχει ανάμεσα στις Miller, Ohuruogu ενώ 4 Τζαμαικανές θα προσπαθήσουν να σπάσουν την τριάδα αυτή.

Το πρόγραμμα κλείνει με τον μεγάλο τελικό στα 200μ. ανδρών και τον Justin Gatlin στον 4ο διάδρομο να καταδιώκει τον Usain Bolt στον 6ο διάδρομο, καθώς θα είναι τεράστια έκπληξη αν κερδίσει άλλος αθλητής. Θα ισοφαρίσει άραγε ο Αμερικανός ή θα παραμείνει ο απόλυτος κυρίαρχος ο Τζαμαικανός;

Όλα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα:
www.stivoz.com/forum/calendar.php?do=getinfo&e=1614&day=2015-8-22&c=1

Προηγούμενο άρθροΠεκίνο: Χάλκινη στο παγκόσμιο η Νικόλ Κυριακοπούλου με 4,80μ. (+video)
Επόμενο άρθροΠεκίνο-6: O Bolt πανηγυρικά 1ος, χρυσή ξανά και η Felix, απογειώθηκε ο Taylor, πάνω από τα 80μ η Wlodarczyk (+videos)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ