Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου διευρύνεται από το 2023 ως μια διοργάνωση πρωταθλήματος αγώνων σε δρόμο με την ονομασία “World Athletics Road Running Championships

Αυτή θα περιλαμβάνει πέρα από τον Ημιμαραθώνιο και την απόσταση των 5χλμ (ήδη από πρόπερσι αναγνωρίζονται και παγκόσμια ρεκόρ) αλλά πιθανόν και άλλες με επικρατέστερη το μίλι.
Τα αγωνίσματα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και η διοργάνωση θα έχει χαρακτήρα φεστιβαλ και θα περιλαμβάνει και κούρσες / συμμετέχοντες εκτός των ελιτ αθλητών.
H παγκόσμια Ομοσπονδία σύντομα θα ζητήσει εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση.

Το παγκόσμιο Ημιμαραθωνίου ξεκίνησε το 1992 και γινόταν κάθε χρόνο (δεν έγινε το 2006-2007) κι από το 2010 γίνεται σε διετή βάση. Φέτος λόγω covid αναβλήθηκε από τα τέλη Μαρτίου για τις 17/10.
Δεν έχει γίνει σαφές σε τι συχνότητα θα γίνεται, καθώς εμφανίζεται μάλιστα σε μονό έτος, η νέα διοργάνωση, όπως φαίνεται όμως θα αντιστραφεί με το παγκόσμιο ανωμάλου δρόμου, το οποίο αντί για τα μονά έτη (που γίνεται από το 2011) θα γίνεται πλέον στα ζυγά, από το 2024.

Μάλιστα ήδη το παγκόσμιο ανωμάλου που ήταν να γίνει στις 20/3/2021 στο Bathurst της Αυστραλίας, λόγω covid μεταφέρεται για το 2022, κάτι που θα επιβεβαιωθεί και θα οριστεί η νέα ημερομηνία κατά το επόμενο συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (1-2/12/2020)

Πιθανότερο σενάριο λοιπόν είναι πως το 2021 δεν θα γίνει κάποια τέτοια διοργάνωση κι από το 2022 εναλλάξ θα έχουμε ανώμαλο δρόμο και το πρωτάθλημα σε δημόσιο δρόμο (με Ημιμαραθώνιο, 5χλμ κ.α.)

Προηγούμενο άρθροΤέλος στην προπονητική υψηλού Αθλητισμού ο Παπαχρήστος
Επόμενο άρθροKosgei και Kitata επικράτησαν στο Λονδίνο – ήττα μετά από 7 χρόνια για Kipchoge

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ