Ο Κενυάτης Geoffrey Kamworor υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου που έγινε στο Cardiff στην Ουαλία.

Ο Kamworor ξεκίνησε μάλιστα με πτώση στο γλιστερό δρόμο ενώ ο αγώνας εξελίχθηκε σε βροχή. Πέρασε επικεφαλής τα πρώτα 5χλμ σε 14.10 και τα 10χλμ σε 27.59 με τον συμπατριώτη του Karoki Muchiri μαζί και από 2 ακόμα Κενυάτες και Αιθίοπες ενώ κα ο Mo Farah είχε μια σχετικά ελεγχόμενη απόσταση και καλό ρυθμό, ακόμα κοντά και για το ευρωπαικό ρεκόρ του των 59.32.

Οι δύο πρώτοι Κενυάτες άρχισαν σταδιακά να ξεφεύγουν και στα 15χλμ ο Αιθίοπας Tola ήταν 5 δευτερόλεπτα μετά, οι άλλοι δύο Κενυάτες είχαν αρχίσει σταδιακά να υποχωρούν ενώ ο Farah ήταν 6ος. Στα 20χλμ ο Kamworor είχε δημιουργήσει διαφορά από τον Muchiri ενώ η μάχη γινόταν πλέον για το χάλκινο με τους 2 Αιθίοπες Ayele και Tola, τον Κενυάτη Cheprot και τον Farah από τη Μ.Βρετανία.

Ο Kamworor τερμάτισε πρώτος σε 59.10 και σχεδόν στο χρόνο που είχε κάνει πριν 2 χρόνια στη Κοπεγχάγη, σε έναν δύσκολο αγώνα όπως τον χαρακτήρισε που πιέστηκε ιδιάιτερα στην αρχή μετά την πτώση του, ενώ τώρα στοχεύει στα 10.000μ. στο Ρίο.
Ο Muchiri που ήταν 2ος και στο παγκόσμιο ανωμάλου, δεν κινδύνευσε για το αργυρό, με το χάλκινο μετάλλιο να παίρνει ο γρηγοροτερος -όπως αναμενόταν- στο τέλος, Farah που τερμάτισε σε 59.59 όπως και ο Ayele.

Κένυα και Αιθιοπία πήραν φυσικά τις πρώτες θέσεις στο ομαδικό, με τρίτη την Ερυθραία ενω τέταρτη ήταν η Μ.Βρετανία.
Αντίστοιχα και στις γυναίκες, Κένυα και Αιθιοπία ήταν οι πρώτες, με την Ιαπωνία να είναι η τρίτη ομάδα και η Αυστραλία τέταρτη.

Εκεί η κυραιαρχία για την Κένυα ήταν απόλυτη καθώς έιχαν και τις 3 πρώτες.

Η Peres Jechirchir με 1.07.31 επικράτησε για 3 δευτερόλεπτα της Cynthia Limo. H Ngugi ήταν τρίτη αφήνοντας πίσω της δύο αθλήτριες της Αιθιοπίας, την χάλκινη και στο παγκόσμιο ανωμάλου Gudeta, και τη Yalew. Και οι 5 αυτές αθλήτριες μαζί και με την Kiptagelai ήταν μαζί μέχρι τα 15χλμ. Μετά οι 3 Κενυάτισσες άρχισαν να δημιουργούν διαφορά με τις Jechirchir και Limo να δίνουν τη μάχη για την πρωτια μετά τα 20χλμ. Η Limo έκανε πρώτη την αλλαγή αλλά η Jechirchir κάλυψε τη διαφορά και ήταν ταχύτερη.

Η επόμενη διοργάνωση θα γίνει σε 2 χρόνια στη Βαλένθια.

Διοργανωτές, αθλητές και μέλη Ομοσπονδιών βρέθηκαν στο Cardiff και σε ένα πρώτο σεμινάριο της IAAF για αγώνες δρόμου εκτός σταδίου.
Θέλουμε να φέρουμε περισσότερους στο στίβο, και για να είμαστε ρεαλιστές, οι αγώνες αυτοί είναι το συνδετικό στοιχείο, είπε ο πρόεδρος της IAAF, Seb Coe.
Γι’ αυτό και θέλαμε έναν μαζικό λαικό αγώνα μαζί με αυτόν των ελιτ αθλητών κατά τον Ημιμαραθώνιο.
(Να σημειωθεί ότι κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στο Ευρωπαικό του Άμστερνταμ.)
Από οικονομικής άποψης μάλιστα, αυτοί ο αγώνες δρόμου υποστηρίζουν έτσι και τους αγώνες στίβου…

Προηγούμενο άρθροΣυνεχείς οι τιμωρίες Ρώσων – Ανακατατάξεις στο βάδην
Επόμενο άρθροΔράση διαρκείας και κοινωνική δικτύωση θέλει ο Coe για το στίβο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ