Τρια σημαντικά εθνικά πρωταθλήματα διεξάγονται αυτό το διήμερο και το διεθνές ενδιαφέρον είναι στραμμένο σε Clermont, Leipzig και Sheffield.

Στη Γαλλία o Renaud Lavillenie πέρασε με την πρώτη τα 5,93μ, όμως δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 6,03μ. στο επικοντώ. Ο Lemaitre επικράτησε με 6.64 στα 60μ. και στις γυναίκες η Ta Lou από την Ακτή Ελεφαντοστού με 7.12. Η Billaud κέρδισε με 8.07 τα εμπόδια αφήνοντας 5 εκατοστά πίσω την Gomis.

Στη Γερμανία ο Julian Reus βελτίωσε το εθνικό ρεκόρ στα 60μ. τρέχοντας σε 6.52 σε τρίτη κούρσα την ίδια ημέρα, ενώ με 6.60 ακολούθησε ο Blum.
Καλή επίδοση και στις γυναίκες για την Tatjana Pinto με 7.07 (και 3η καλύτερη φέτος) αφήνοντας αρκετά πίσω με 7.20 την Haase.
Στα εμπόδια καλή επίδοση για την Cindy Roleder με 7.88 -μόνο 3 Αμερικανίδες έχουν τρέξει φέτος γρηγορότερα. Στους άνδρες μάχη έγινε με νικητή με 7.61 τον Balnuweit και ανά 3 εκατοστά ακολούθησαν John και Vogel.
Στο επικοντώ νικήτρια ήταν η Spiegelburg με 4,56μ. έναντι 4,51μ. της Strutz. Με 18,32μ. η Urbaniak κέρδισε τη σφαιροβολία – και 20μ. ακριβώς ο Dahm, απόντος Storl.

Στη Μ.Βρετανία, στα 60μ. νικητής ήταν ο Dasaolu με 6.53 κι 1 εκατοστό μπροστά απο τον Robertson, ενώ άκυρη εκκίνηση δόθηκε στον Kilty (τον νικητή του προηγούμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος).
Στις γυναίκες η Asha Philip κέρδισε με 7.10, μόλις 2 εκτοστά μακριά απο το εθνικό ρεκόρ, ενώ σε 7.15 τερμάτισε η Asher-Smith.
Με 7.61 κέρδισε ο Andrew Pozzi τα εμπόδια και 4 εκατοστά μπροστά από τον Clarke.
Ο Dan Bramble κέρδισε το μήκος με 7,94μ. με τον Rutherford να μην ρισκάρει συμμετοχή και τον Tomlinson να μένει χαμηλά με 7,52μ. Στα 1,90μ. κρίθηκε το ύψος γυναικών με νικήτρια την Lake που τα πέρασε με την πρώτη ενώ η Pooley με τη δεύτερη προσπάθεια.

Την Κυριακή ολοκληρώνονται τα πρωταθλήματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην επανεμφάνιση Tagho και τη μονομαχία Bascou με Marinot-Lagarde στο Κλερμοντ αλλά και την παρουσία των Holzdeppe, Wester στη Λειψία.

Προηγούμενο άρθροΔύο χρυσά, όρια και ρεκόρ στην Κωνσταντινούπολη
Επόμενο άρθροΠανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου 2016 (Μαρκόπουλο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ