Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και μπροστά στο κοινό της στο Βελιγράδι,η Ivana Spanovic σημείωσε ξανά ρεκόρ Σερβίας στο άλμα εις μήκος με 7,10μ. σε street event.

Η Σέρβα χάλκινη Ολυμπιονίκης του Ρίο έκλεισε έτσι μια εντυπωσιακή χρονιά, στην οποία πέρα από τη βελτίωση του εθνικού ρεκόρ, κατέκτησε μετάλλιο και στις τρεις μεγάλες διοργανώσεις που έλαβε μέρος:
2η στο Παγκόσμιο κλειστού στο Portland με 7,08μ. και εθνικό ρεκόρ
1η στο Ευρωπαικό του Amsterdam με 6,94μ. και φυσικά
3η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με 7,08μ. και εθνικό ρεκόρ.

Η Spanovic είναι και το μεγάλο όνομα των διοργανωτών για το επικείμενο Ευρωπαικό πρωτάθλημα κλειστού τον Μάρτιο του 2017 στο Βελιγράδι.

Στο Βερολίνο και δίπλα στην Πύλη του Βραδεμβούργου έγινε για 6η φορά ένας πρωτότυπος αγώνας που περιελάμβανε 3 αγωνίσματα: Μήκος Γυναικών,Επικοντώ Ανδρών και αγώνας μέγιστης ταχύτητας στα 40μ. Ανδρών.

Στον 5εθνη αγώνα “Berlin fliegt” που αποτέλεσε και πρωωθητική ενέργεια για το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα του 2018 στην ίδια πόλη, μετείχαν αθλητές-τριες από τη Γερμανία, τη Μ.Βρετανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.
Σε κάθε αγώνισμα μετείχε ένας αθλητής ή μια αθλήτρια από κάθε χώρα.

Στο μήκος γυναικών νικήτρια η Malaika Mihambo με 6,35μ.(-0,1), δεύτερη η Βρετανή Ugen με 6,28μ.(-1,9) και τρίτη η Ισπανίδα Itoya με 6,09μ.(-1,0).
Στο επικοντώ ανδρών νικητής ο οικοδεσπότης Tobias Scherbarth με 5,37μ., δεύτερος ο Βρετανός Hague με 5,31μ. και τρίτος ο Γάλλος Joseph με 5,30μ.
Στον πολύ ενδιαφέροντα αγώνα μέγιστης ταχύτητας στα 40μ., ο Ισπανός Angel David Rodriguez έφτασε τα 44,1 χλμ/ω. ενώ για τη Γερμανία ο Reus τα 41,6 χλμ/ω
Στη συνολική βαθμολογία πρώτη η Γερμανία με 46 βαθμούς, δεύτερη η Μ.Βρετανία με 40,5β. και τρίτη η Γαλλία με 24,5β.

Στις 21/9 θα γινει αντιστοιχος αγωνας στο Παρίσι δίπλα στον πύργο του Άιφελ και από του χρόνου θα διεξάγεται και στις 5 πρωτεύουσες

Προηγούμενο άρθροParalympics-3: Κι άλλο μετάλλιο από ελληνικής πλευράς – 2ος ο Σενικίδης
Επόμενο άρθροParalympics-4: Πρόκριση με ρεκόρ ο Σείτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ