Με επιτυχία ολοκληρώθηκε κ η δεύτερη μέρα του τελικού στη Θεσσαλονίκη. Όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στον Usain Bolt, αλλά τελικά από αλλού ήρθε η μεγάλη επίδοση της ημέρας. Η Αμερικανίδα Carmelita Jeter κέρδισε τα 100 μέτρα γυναικών με εκπληκτική επίδοση 10″67 με -0,1μ/”.
Ο Bolt κέρδισε εύκολα στα 200 μέτρα με χρόνο 19″68, επίδοση πολύ σπουδαία φυσικά και μάλλον μας έχει (κακο)συνηθίσει σε τέτοιες, όμως φάνηκε να μη δίνει το 100% και εξ’ αρχής δεν φαινόταν να έχει πολλά κέφια, εκτός από την εκκίνηση που έκανε ένα μικρό σόου με τον δεύτερο στον αγώνα Wallace Spearmon. (“its showtime”, όπως μονολόγησε ο Djingai πριν ξεκινήσει η παρουσίαση). Ο Βolt δεν πέρασε καθόλου από τη μικτή ζώνη και μάλιστα στο δελτίο τύπου δήλωσε ότι αισθάνεται πολύ κουρασμένος και αυτός θα είναι ο τελευταίος αγώνας της φετινής μακράς σεζόν. Μετά από τη Θεσσαλονίκη ο Usain Bolt θα επιστρέψει στην πατρίδα του να ξεκουραστεί.
Εντυπωσιακά ήταν τα 5000μ. των ανδρών που τρεις αθλητές έπεσαν μαζί στη γραμμή του τερματισμού (photo-finish). Τελικός νικητής ο Ιmane Merga από την Αιθιοπία.
Για ακόμη μια φορά η Blanca Blasic προσπάθησε ανεπιτυχώς να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος. Είχε πολύ καλές προσπάθειες αλλά τελικά δεν κατάφερε να περάσει πάνω από τα 2.10, και ολοκλήρωσε τον αγώνα της κερδίζοντας με 2.04.
Πολύ καλές επιδόσεις σε σφαίρα απο την Vili με 21,07, και δίσκο απο την Barrios με 65,86.
Δυστυχώς ακούστηκαν αρκετά παράπονα από αθλητές του επί κοντώ, ότι το στρώμα δεν είχε τοποθετηθεί σωστά και τους δημιουργούσε προβλήματα.
Μετά την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων ακολούθησε μια μικρή όμορφη τελετή λήξης, με σύντομα χορευτικά, δάδες και πυροτεχνήματα.

Αποτελέσματα: http://www.stivoz.gr/?p=16811

Σχολιασμός: http://www.stivoz.gr/?p=28286

Προηγούμενο άρθροWorld Athletics Final – Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΦοβερά 100αρια Gay 9″69 και Jeter 10″64 στη Σαγκάη !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ