Μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της 8./12, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε τα ονόματα και για την κατηγορία στήριξης, καθώς και των προεθνικών ομάδων, αρκετά διευρυμένες σε κάθε περίπτωση, αλλά και μια μεγάλη ειδική κατηγορία επίλεκτων αθλητών–τριών ανά ΕΑΣ που δημιουργεί ο ΣΕΓΑΣ με γνώμονα την καταγραφή και παρακολούθηση της προπονητικής πορείας και της αγωνιστικής εξέλιξής τους.

Στην κατηγορία στήριξης, που συμπλήρωσε τον προανακοινωθέντα σχεδιασμό, έγινε προσπάθεια να υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός αθλητών που θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει την προετοιμασία για την επόμενη χρονιά – με 99 ονόματα.

-> Σχεδιασμός 2022

Στις προεθνικές ομάδες εντάχθηκαν πέραν των κριτηρίων και αρκετοί, βάσει προτάσεων Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού και συντονιστών, που εκτιμάται πως μπορούν να πετύχουν τους αγωνιστικούς στόχους της επόμενης σεζόν και να βρεθούν σε υψηλό επίπεδο τα επόμενα χρόνια. Η προεθνική Κ20 περιλαμβάνει 60 ονόματα και 32 η προεθνική Κ18.

-> Προεθνικές ομάδες

Τα κλιμάκια αθλητών και αθλητριών ανά ΕΑΣ θα αποτελέσουν τη νέα δεξαμενή στην οποία θα στρέψει την προσοχή του ο ΣΕΓΑΣ, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, προκειμένου να υπάρξει παρακολούθηση της αγωνιστικής εξέλιξης των νεαρών αθλητών και αθλητριών, από τα πρώτα τους βήματα στον αθλητισμό.
Η συνεργασία σωματειακών προπονητών, τεχνικών συμβούλων, αλλά και των τεχνικών ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ θα αποτελέσει τον οδηγό της ανάπτυξης αθλητών και αθλητριών σε όλη την περιφέρεια. Στόχος της Ομοσπονδίας δεν είναι μόνο να μην χαθεί κανένας εξελίξιμος αθλητής και αθλήτρια, αλλά μέσα από αυτή τη διαδικασία να υπάρξει βελτίωση και των σωματειακών τεχνικών.

-> Αθλητές κλιμακίων ΕΑΣ

Προηγούμενο άρθροΕλλην. παρουσίες στο εξωτερικό (δρόμος) 2021
Επόμενο άρθροΗ τελική αξιολόγηση του 2021 – Επάνοδος στην κορυφή για τον Ελ.Βενιζέλο Χανίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ