
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ε/Ν ολοκληρώθηκε στα Τρίκαλα – με τη Β’ ημέρα να περιλαμβάνει κανονικά και προκριματικά αγωνίσματα και να έχουμε από 2 όρια για το παγκόσμιο Ε/Ν και το Ευρωπαικό Π/Κ.
Ο ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών στους Εφήβους (και άτυπα και στο σύνολο) και ο ΓΣ Κηφισιάς στις Νεάνιδες ήταν οι πρωταθλητές σύλλογοι.
-> Αποτελέσματα
Στο μήκος ο 18χρονος Αλέξης Αργυρόπουλος έφτασε στο 5ο του άλμα στα 7,63μ. και έκανε το όριο των 7,60μ. για το παγκόσμιο Ε/Ν.
“Ήταν φυσικά ο στόχος της χρονιάς το όριο και τώρα συνεχίζουμε στο βαλκανικό και το παγκόσμιο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω και των πανελλαδικών αλλά υπήρχε καλός προγραμματισμός” μας είπε στο stivoz.gr ο αθλητής του Κοροιβου Αμαλιάδας που από μικρός γυμνάζεται εκεί με τον Νίκο Καστανά.
Ο Άρης Δρίτσας είχε βρεθεί αρκετές φορές κοντά στο όριο των 52″ στα 400μ. εμπόδια. Το κυνήγησε και στον προκριματικό και το κατάφερε με 51.97. Το απόγευμα ο αθλητής του Ολυμπιακού και του Κώστα Ηλία, βελτίωσε κατά 3 δέκατα την επίδοσή του, κερδίζοντας και φέτος με 51.67, με διαφορά.
Το πρωινό είχε ξεκινήσει με τα αγωνίσματα βάδην, ο Γιώργος Τζατζιμάκης -που έχει το όριο- κέρδισε και φέτος στους εφήβους ενώ ο Άνθιμος Κελεπούρης που ακολούθησε έκανε το όριο για το Ευρωπαικό Π/Κ. Η κορασίδα Όλγα Φιάσκα -έχει το όριο- ήταν η νικήτρια στις νεάνιδες.
Όριο για το Ευρωπαικό Ε/Ν κατάφερε και η Ελένη Ιωαννίδου που έμεινε κοντά στην Νικολέτα Κυνατίδου που άλλαξε ρυθμό μετά το αργό πέρασμα των 67″ και κέρδισε με 2.10.38 και με 2.10.70 έκανε το όριο των 2’11”.
Στο αγώνισμα των εφήβων ο Γιώργος Μηλιαρας -που έχει το όριο στο 1500αρι- έδωσε το δικό του ρυθμό με τον Αουρελ Γκιουρα μόνο να μένει σχετικά κοντά του και τερμάτισε σε 1.52.65 κι 1″ διαφορά, ενώ η 3η θέση κρίθηκε στο φώτο φίνις στα 1.55.96 με 3 χιλιοστά διαφορά τον Αυφαντόπουλο μπροστά από τον Παπαελευθερίου.
Υπόθεση τριών κορασίδων ήταν το 3αρι όπου νικήτρια κάνοντας -μετά το χθεσινό 1500αρι- το νταμπλ ήταν η Βασιλεία Σπύρου σε 9.50.38 με τις Ιφιγένεια Κασκανιώτη με 9.51.07 και Δάφνη Λαβασά με 9.51.83 να δίνουν μάχη μέχρι τέλους, όχι μόνο για την κατάταξη αλλά και για το όριο των 9.50 που δεν κατάφεραν τελικά (η Σπύρου το είχε ήδη)
[Τυπικά το νταμπλ έχει κάνει και ο Μάριος Αναγνώστου υπολογίζοντας τα 10.000μ. από τα Μέγαρα με το 1500αρι χθες]
Το νταμπλ έκανε και η Σπυριδούλα Καρύδη κερδίζοντας μετά το τριπλούν και το μήκος, με 6,17μ. και πολύ κοντά στο πρόσφατο πανελ.ρεκόρ της των 6,21μ. Η Καρύδη έχει τόσο τα ρεκόρ κορασίδων όσο και τα όρια και στα 2 αγωνίσματα.
Η Αριάδνη Αδαμοπούλου με …φόρα από τη Φιλοθέη που έκανε το όριο των 4,15μ., κέρδισε και φέτος το επί κοντώ, περνώντας τα 4,10μ. ενω προσπάθησε μετά στα 4,20μ.
Οι κορασίδες Ευα Κοτσαχείλη και Μιλένα Ποστικα ήταν μαζί στη 2η θέση με 3,80μ. – ενώ η Κασσωτάκη υστερούσε στις προσπάθειες. Η Κοτσαχείλη έκανε ατομικό και επιδιώκει πλέον το όριο των 3,85μ., ενώ η Ποστίκα έχει κάνει 4μ όταν κέρδισε την Παγκόσμια Γυμνασιάδα, υπάρχει όμως ακόμα εκκρεμότητα με την υπηκοοτητα.
Η Άρτεμις Αναστασίου, που πέρυσι ήταν η νικήτρια στα 400μ., φέτος κέρδισε τα 200μ με 24.60 σε αρκετά αντίθετο άνεμο, ενώ το πρωί είχε κάνει γρήγορη κούρσα με 24.15 χωρίς να καταφέρει το όριο των 24″. Στον τελικο ακολούθησε η νικήτρια των 100μ. Τσουκαλά, με 25.33 ενω ξανά 1 εκατοστό μετά ήταν η Βάγια Δαμπλιά.
Στους εφήβους νικητής ήταν ο Σπύρος Δουκατέλης με 21.99 ενώ εγκατέλειψε ο νικητής των 400μ Λαμπρόπουλος – που ήταν και με 21.92 ο ταχύτερος των προκριματικών.
Σταθερά καλές βολές είχαν η 17χρονη Σταυρούλα Κοσμίδου (έχει το όριο στις κορασίδες) με 56,63μ. με την 4κιλη σφύρα και στον ακοντισμό ο Κώστας Μυλωνάς με 68,56μ. – και θέλει το όριο των 70μ.
Στις 4χ400μ στο φινάλε, τη νίκη πήρε στις νεάνιδες ο ΣΑΚΑ με τελευταία δρομέα τη νικήτρια των 400μ. Δεληγιάννη, ενώ στους εφήβους όπω και πέρυσι νικητρια ομάδα ήταν ο ΑΚΟ Λιβαδειάς.