Συνολικά 1513 ελεγχοι έγιναν σε αίμα και ούρα που κατά τη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος και αναλύθηκαν στο πιστοποιημένο εργαστήριο της Γάνδης και 3 ήταν οι περιπτώσεις που τα δείγματα ήταν θετικά, σε καμία περίπτωση δεν ήταν αθλητή/τριας που κατέκτησε μετάλλιο.

Οι λεπτομερειες των υποθεσεων γνωστοποιούνται στις αντιστοιχες αρχές (αντιντοπιγκ & Ομοσπονδία) από τις οποίες θα γίνουν γνωστά, βεβαια πρέπει να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και ως τότε δεν μπορεί να ανακοινωθεί όνομα.

Το ένα περιστατικό μάλιστα είναι ελληνικό, όπως έχει γίνει σχετική ενημέρωση.

Από τα 917 δείγματα αίματος, τα 725 εστιάζουν στη διαμόρφωση προφίλ στο βιολογικό διαβατηρio ενώ 192 για ήταν για έλεγχο σε αυξητική ορμόνη και ερυθροποιητίνη.

Τα δείγματα θα αποθηκευτούν για 10 χρόνια με ενδεχόμενο μελλοντικών επανελέγχων όταν θα υπάρχουν πιο προηγμένες διαδικασίες – και ιδίως εν όψει επόμενων μεγάλων διοργανώσεων.

Ακόμη, τους τελευταίους 10 μήνες έγιναν πολλοί στοχευμένοι έλεγχοι, περίπου 2000 αίματος και 3000 ούρων, σε αθλητές που θα αγωνίζονταν στο Λονδίνο.
Θύμα αυτών ήταν και ο χρυσός Ολυμπιονίκης των 50χλμ βάδην Matej Toth που είχε αποκλίσεις στις τιμές στο βιολογικό διαβατήριο

Επίσης, κατά το παγκόσμιο πρωταθλημα δεν εντοπίστηκε κάποια ύποπτη στοιχηματική κίνηση – κατόππιν ερευνών από ειδική βρετανική επιτροπή.

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ η Semenya – καλή επίδοση ο Τραίκοβιτς στο Βερολίνο
Επόμενο άρθροTaipei: Φινάλε για το στίβο στην Πανεπιστημιάδα- 6η η Ευαγγελίδου

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ