Ήταν κάτι που ήθελε. Κάτι που ονειρευόταν από τα προηγούμενα χρόνια. Ένα πανελλήνιο ρεκόρ δίνει διαφορετική αίσθηση. Έστω κι αν ακόμη ο Μιχάλης Αναστασάκης δεν μπορεί να την περιγράψει, καθώς τις πρώτες ώρες δεν έχει συνειδητοποιήσει το επίτευγμά του, ο 19χρονος αθλητής έχει προσθέσει πλέον αυτό το σημαντικό στοιχείο στο βιογραφικό του. Δίπλα στο πανελλήνιο ρεκόρ των Εφήβων στη σφυροβολία είναι γραμμένο πλέον το δικό του όνομα.

Στα «Κνώσσεια», στο Ηράκλειο, ο Αναστασάκης έστειλε τη σφύρα στα 75,15 μ., για να καταρρίψει το 74,95 μ. που είχε σημειώσει ο Σταμάτης Παπαντωνίου το 2002 στην Καστοριά και αποτελούσε το ρεκόρ της κατηγορίας.

«Το περίμενα… Και ευτυχώς βγήκε!», λέει ο Αναστασάκης, σαν να του έφυγε ένα μικρό βάρος. Δεν κρύβει άλλωστε πως το ρεκόρ ήταν ένας διακαής πόθος του. «Και ως Παίδας κυνηγούσα το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν μου βγήκε. Είναι κάτι διαφορετικό όταν το πετυχαίνεις αυτό. Αν και ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει ότι το κατάφερα», λέει ο αθλητής που μέσα σε μία εβδομάδα βελτίωσε δύο φορές το ατομικό του ρεκόρ. Από το 72,59 μ. που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη στα «Σπανίδεια», στο 75,15 μ. αυτού του Σαββάτου. Μάλιστα στα «Κνώσσεια» ανέβασε δύο φορές το ρεκόρ του, με 73,65 μ. στη δεύτερη προσπάθεια πριν έρθει το πανελλήνιο στην τέταρτη, ενώ μετά αποσύρθηκε από τον αγώνα.

Πλέον είναι ελεύθερος λοιπόν να κάνει όνειρα… αλα ιταλικά, αφού στο μυαλό του ήδη έχει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων/ Νεανίδων που θα γίνει στο Ριέτι. «Με το προπονητή μου είχαμε συζητήσει πως το ρεκόρ ήταν ο πρώτος στόχος και μετά μία καλή θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Γιατί πιστεύω ότι… το έχω», λέει χαρακτηριστικά ο Αναστασάκης και οι αριθμοί τον δικαιώνουν. Με αυτή την επίδοση είναι πλέον ο πέμπτος Ευρωπαίος αθλητής στην κατηγορία του φέτος και σαφώς έχει ελπίδες για μία πολύ καλή διάκριση στο Ριέτι.

Χαρούμενος, αλλά όχι έκπληκτος καθώς ήξερε τι να περιμένει, ήταν και ο προπονητής του, Κώστας Παπαμαρκάκης «Το περίμενα, τον έχω δει πώς είναι. Στη Θεσσαλονίκη στην προθέρμανση είχε κάνει μία ανάλογη βολή. Όμως μετά του βγήκε η κούραση, καθώς είχε αγωνιστεί και το πρωί με ανδρική σφύρα. Οπότε ήξερα ότι μπορούσε να το κάνει», είπε ο έμπειρος προπονητής που δεν… αφήνει το ρεκόρ να φύγει από τα χέρια του, καθώς και ο Παπαντωνίου που κατείχε την επίδοση ήταν «δικό» του παιδί.

Προηγούμενο άρθροΤρίτος ο Φιλιππίδης στο Μάντσεστερ
Επόμενο άρθροΡεκόρ ο Κοτίτσας, όριο η Πιτούλη και ο Μυλωνάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ