Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα “Απόδοση ασκουμένων, αθλητών, πρωταθλητών”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 8-10 Μαΐου 2015, στις εγκαταστάσεις της Σχολής (Εθνικής Αντίστασης 41, Δάφνη)
-> www.tefaacongress.gr/

Την Παρασκευή μετά την τελετή έναρξης στις 7:30μμ ο καθηγητής Φυσιολογίας και διευθυντής του εργαστηρίου στο Brighton της Αγγλίας κος Ιωάννης Πιτσιλαδής θα αναπτύξει το θέμα “ΓΟΝΙΔΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”. Ο ίδιος είχε δώσει και μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία -όπως και ο κος Σούλας- στο Τρίκαλα σε σεμινάριο του ΣΕΓΑΣ την προηγούμενη του πανελληνίου πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου.

Να σημειωθεί ότι ο κος Πιτσιλαδής είναι επικεφαλής επιτροπής όπου συμμετέχουν πανεπιστήμια, διεθνούς φήμης αθλητές όπως ο Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ και επιχειρήσεις, που επιδιώκει να βοηθήσει ώστε η παγκόσμια επίδοση στον μαραθώνιο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια να πέσει κάτω από τις δύο ώρες, με “δίκαιο αθλητισμό”. Δείτε σχετικές πληροφορίες στο: http://www.sub2hrs.com/

Το Σάββατο και την Κυριακή θα αναπτυχθούν θέματα στις ακόλουθες ενότητες
-ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ
-ΑΣΚΗΣΗ – ΕΥΡΩΣΤΙΑ – ΥΓΕΙΑ
-ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΥΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΙΣΧΥΟΣ & ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΑΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ
-ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ – ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ
-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
-ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ
ενώ θα υπάρξουν πολλές ελεύθερες ανακοινώσεις και αναρτήσεις

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα 2015 (Πάτρα 6-7/5)
Επόμενο άρθροΡεκόρ και όρια στο Σχολικό πρωτάθλημα …στο σκοτάδι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ