Το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού, διοργάνωση που ξεκίνησε το 1986 στο νεόδμητο τότε Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας*, διεξάγεται για 33η φορά (δεν είχε γίνει το 2003) στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2019.

Τηλεοπτική μετάδοση θα υπάρξει από ΕΡΤ3 το Σάββατο στις 19.00-20.30 και την Κυριακή στις 18.00-19.30.

-> πρόγραμμα/πληροφορίες

Αναμένονται οι συμμετοχές και τα αγωνίσματα όπου δεν θα διεξαχθεί προκριματικός

Τα πρωινά θα γίνουν τα προκριματικά και το απόγευμα οι τελικοί.
Μετέχουν αθλητές από την κατηγορία Π/Κ και μεγαλύτεροι-ες.
Επιπλέον θα γίνουν και 60μ. ΠΠ/ΠΚ (->οι καλύτερες επιδόσεις)
Η είσοδος βέβαια είναι δωρεάν.

Στο πρωτάθλημα φυσικά θα αναγνωριστούν και επιτεύξεις ορίων για τις μεγάλες διοργανώσεις, που ήδη έχουν καταφέρει 12, με αρκετούς να επιδιώκουν τη συμμετοχή στο Ευρωπαικό κλειστού (-> όρια / επιτεύξεις) ενώ τελευταία ευκαιρία θα είναι μια εβδομάδα μετά στην Κωνσταντινούπολη όπου γίνεται το βαλκανικό Α/Γ.
Σε περίπτωση που πετύχουν πάνω από 3 το όριο σε κάποιο αγώνισμα (στα 60μ. ανδρών φαίνεται πολύ πιθανό) αυτοί οι αγώνες θα κρίνουν και το ποιοι 3 θα πάνε.

Αρκετές πάντως θα είναι οι απουσίες καθώς πρωταθλητές μας έχουν επιλέξει μεγάλα meeting του εξωτερικού δεν θα είναι στο ΣΕΦ. (Φιλιππίδης, Στεφανίδη, πιθανόν και Κυριακοπούλου, Τεντόγλου, ενώ ο Μπανιώτης μάλλον θα είναι σε απευθείας τελικό) ή λόγω προβλημάτων τραυματισμού (Παπαχρήστου, Μπελιμπασάκη, Πεσιρίδου). Ακόμη, στην Κωνσταντινούπολη για το βαλκανικό Ε/Ν θα είναι 9 αθλητές-τριες.

Να σημειωθεί ότι το πανελλήνιο κλειστού δεν προσφέρει καθόλου στην αξιολόγηση των σωματείων.

Σερί και περισσότερες νίκες

Το μεγαλύτερο σερί νικών σε αγώνισμα έχει ο Ανδρέας Δημητράκης με 9 νίκες στα 1500μ. (στις 4 τελευταίες με νταμπλ), που έχει πάντως ένα πρόβλημα τραυματισμού αλλά μάλλον θα λάβει μέρος.
Ο Δημήτρης Τσιάμης έχει 8 σερί στο τριπλούν, αλλά και 12 συνολικά!

-> Νικητές Πανελ.Πρωτ.

Ακόμη από εν ενεργεία αθλητές σε σύνολο, ο Φιλιππίδης έχει 10 νίκες αλλά θα είναι απών, ο Σταματόγιαννης έχει 8 νίκες, ο Δουβαλίδης 7, η Πεσιρίδου 6 και μάλιστα σερί που αναγκαστικά διακόπτεται, η Κυριακοπούλου 6.

Πέραν του πρωταθλήματος

Την Πέμπτη, 9πμ-9μμ θα διατίθεται ο περιμετρικός στίβος, ενώ την Παρασκευή θα είναι διαθέσιμος και ο κεντρικός για προπόνηση (ως τις 8μμ)

Την Παρασκευή 8/2 θα γίνει στις 7μμ. σε αίθουσα στο ΣΕΦ και η ετήσια γιορτή του ΣΕΓΑΣ. Οι καλύτεροι αθλητές για το 2018, όπως τους επέλεξε το κοινό στην ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ, είναι οι Μίλτος Τεντόγλου & Κατερίνα Στεφανίδη σε Α/Γ, οι Εμμανουήλ Καραλής & Μαρία Μαγκούλια σε Ε/Ν, οι Γεράσιμος Καλογεράκης & Ελίνα Τζένγκο σε Π/Κ

(Το Σάββατο το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί κυρίως για τους προπονητές Αττικής και επιμορφωτικό σεμινάριο για τις αναπτυξιακές ηλικίες, που φαίνεται πως θα μεταφερθεί, πιθανότατα κάποιο άλλο Σάββατο στον Αγ.Κοσμά)

Όπως προαναφέρθηκε, ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές μας (Στεφανίδη, Κυριακοπούλου, Φιλιππίδης, Τεντόγλου, Μπανιώτης) αγωνίζονται τις ημέρες αυτες σε meeting του εξωτερικού (-> Ελληνικές παρουσίες στο εξωτερικό) ενώ την Κυριακή 10/2 γίνεται και το Βαλκανικό Ε/Ν στην Κωνσταντινούπολη όπου μετέχουν 12 αθλητές μας (-> πρόγραμμα/πληροφορίες)


* Το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ στις 8-9 Φεβρουαρίου 1986, ενώ τα σύνθετα αγωνίσματα στις 19-20/1/1986.
Ένα χρόνο πριν, ο Ανδρέας Παπανδρέου, εγκαινίασε και βάπτισε το Στάδιο, δίνοντάς του το όνομα “ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ” στις 16 Φεβρουαρίου του 1985 ενώ έγιναν και αγώνες κλειστού στίβου, ακριβώς 14 χρόνια μετά τους πρώτες αγώνες κλειστού που έγιναν στο χώρο του Γ.Καραισκάκης.
Τον Μάρτιο του 1985 φιλοξενήθηκε στο ΣΕΦ η πρώτη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, γνωστό ως ΕΠΑ’ 85.
Το 2003 και ενόψει εργασιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν διεξήχθη η διοργάνωση. Από το 2004 έως και το 2011 το πρωτάθλημα έγινε στο κλειστό της Παιανίας που μετά παραμελήθηκε και έμεινε παροπλισμένο.

Προηγούμενο άρθροΡωσικός χειμώνας με δύο όψεις – μεγάλες επιδόσεις και 2,04μ. η Lasitskene στη Μόσχα
Επόμενο άρθροΣτα Ιωάννινα το σχολικό – Στη Νάπολη φοιτητές με διακρίσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ