Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενέκρινε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο διεξαγωγής Αγώνων Ανοικτού Στίβου για το έτος 2021 (κι έχει αναρτηθεί στο ειδικό πεδίο της ιστοσελίδας της) κι έτσι δίνεται η δυνατότητα διεξαγωγής των αγώνων που ακολουθούν στο καλεντάρι.

Το πρόσφατο αρνητικό τεστ, μοριακό ή αντιγόνου, καθίσταται υποχρεωτικό αλλά και επιτρέπει πλέον την κατά δύναμη ομαλή διεξαγωγή των αγώνων (χωρίς κενά σε διαδρόμους μεταξύ άλλων).

-> Υγειονομικό πρωτόκολλο

Βασικά στοιχεία:

  • Προκειμένου να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η διασπορά του ιού στις διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ, σαν ελάχιστο μέτρο επιδημιολογικής παρακολούθησης καθορίζεται η υποχρεωτική πραγματοποίηση μοριακού ελέγχου (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν την ημέρα του αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) του κορονωιού SARS-CoV-2, την ημέρα του αγώνα ή το τελευταίο 24ωρο πριν τον αγώνα, για τις αθλήτριες και τους αθλητές που πρόκειται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση.
  • Για τα δρομικά αγωνίσματα: λόγω της ύπαρξης αρνητικού τεστ αντιγόνου, τα αγωνίσματα που ξεκινούν από βατήρα θα διεξάγονται κανονικά σε όλους τους διαδρόμους όπως και τα αγωνίσματα που είτε διεξάγονται εν μέρει σε διαδρόμους για μία ή περισσότερες στροφές είτε δεν διεξάγονται σε διαδρόμους (Σε κάθε περίπτωση και οι σκυταλοδρομίες)
  • Για τα αγωνίσματα κονίστρας: Ο ελάχιστος χρόνος που θα μεσολαβεί από προσπάθεια σε προσπάθεια (τέλος προσπάθειας με αρχή επόμενης) θα πρέπει να επαρκεί για την απολύμανση του χώρου διεξαγωγής του αγωνίσματος (π.χ. στρώμα προσγείωσης κ.α.). Προσοχή ο χρόνος της προσπάθειας του αθλητή δεν αλλάζει αλλά παραμένει ο ίδιος.
  • Στον αγωνιστικό χώρο δεν θα βρίσκονται ταυτόχρονα περισσότερα από 150 άτομα από τις ακόλουθες κατηγορίες εμπλεκομένων με τη διοργάνωση
  • Με τα σημερινά δεδομένα, οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων.
    Στην εξέδρα (ή στην περίπτωση που η εγκατάσταση δεν διαθέτει εξέδρα σε οριοθετημένο χώρο εντός της εγκατάστασης) θα βρίσκονται μόνο προπονητές των αθλητών που αγωνίζονται και απαραίτητο προσωπικό,
  • Για την αποφυγή συνωστισμού ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν ειδικές τελετές απονομών.
  • Οι υπεύθυνοι της εγκατάστασης σε συνεργασία με τους Τεχνικούς του ΣΕΓΑΣ ή του διοργανωτή θα ορίζουν ΜΟΝΟ μία είσοδο για την προσέλευση όλων των εμπλεκομένων (αθλητές, προπονητές, κριτές, ιατροί, φυσιοθεραπευτές, μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ ή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, προσωπικό ΣΕΓΑΣ, εργατικό προσωπικό κ.α.) στο Στάδιο, στην οποία θα καταγράφονται σε έντυπο οι εισερχόμενοι και οι εξερχόμενοι με τα στοιχεία επικοινωνίας τους

-> COVID – πληροφορίες

Προηγούμενο άρθροΌριο Νέων η Κολομείτεβα στη Λεμεσό
Επόμενο άρθροΕπιβλητική η Miller – καλή κούρσα Δεληγιάννη, πρεμιέρα Στεφανίδη στις ΗΠΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ