Στο κέντρο της Αθήνας, στο Πεδίο του Άρεως ξεκινάει το πρόγραμμα Kids Athletics την Τετάρτη 18/4 στις 11πμ και θα συνεχιστεί εκεί κάθε Τρίτη (9πμ-11 και 11-1μμ) μέχρι το τέλος της σχολικής σεζόν.

Η ανταπόκριση από τα σχολεία είναι μεγάλη και το πρόγραμμα έχει κλείσει μέχρι και τον Οκτώβριο! Περίπου 250 παιδιά δημοτικών σχολείων της Αττικής κάθε φορά θα μεταφέρονται στην πλατεία Πρωτομαγιάς με ευθύνη της Περιφέρειας ενώ θα συμμετάσχουν και δύο ειδικά σχολεία.

Το Kids Athletics είναι ένα διαδεδομένο πρόγραμμα που δημιούργησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου με στόχο να καταστήσει δημοφιλή τα αθλήματα του κλασικού Αθλητισμού, μέσα από αθλητικές αγωνιστικές δραστηριότητες ομαδικού χαρακτήρα σε παιγνιώδη μορφή για παιδιά κυρίως 7-12 ετών.
-> Kids Athletics

Έτσι, η Περιφέρεια και ο ΣΕΓΑΣ (όπως αναφέρει) στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν υπογράψει το 2017, προχωρούν στην υλοποίηση του προγράμματος για τις σχολικές περιόδους 2017-2018 και 2018-2019. Χιλιάδες παιδιά Δημοτικών σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον στίβο και να αναδείξουν το ταλέντο, σε ένα χώρο, στο Πεδίο του Άρεως, που αποκτά και πάλι ζωή και μπαίνει στην καθημερινότητα των Αθηναίων.

Η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου:
“Είναι σημαντική η επισημοποίηση συνεργασίας με την Περιφέρεια, η οποία έχει δείξει έμπρακτα πως στηρίζει τον αθλητισμό τόσο μέσα από το Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο, όσο και με το κλειστό της Παιανίας.
Η συνεργασία αυτή επεκτείνεται και αφορά πλέον στο kids athletics, στο πρόγραμμα που υλοποιείται στη χώρα μας από το 2008 με μεγάλη επιτυχία. Για μία σεζόν, το 2014-2015 το πρόγραμμα εντάχθηκε στην ύλη των Δημοτικών σχολείων, ωστόσο δεν δόθηκε συνέχεια από το Υπουργείο Παιδείας.
Το κενό αυτό ήρθε να καλύψει τώρα η Περιφέρεια, που θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά πολλών σχολείων της Αττικής να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα σε ένα φυσικό περιβάλλον, στο Πεδιο του Άρεως. Σκοπός του Kids Athletics είναι να φέρει τα παιδιά κοντά στο στίβο με έναν απλό και διασκεδαστικό τρόπο. Ο στίβος έχει αγωνίσματα για όλα τα παιδιά, δεν περισσεύει κανένας”

Ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας, κος Πάντζας, είπε: “Σκοπός του είναι να καταστήσει δημοφιλή τα αγωνίσματα του στίβου. Παράλληλα μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε ένα σπουδαίο σημείο της πόλης, το αναγεννημένο Πεδίο του Άρεως”.
“…Στόχος μας είναι να δοθεί και πάλι το Πεδίο του Άρεως στον κόσμο και νομίζω πως σταδιακά θα το επιτύχουμε” συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας του Κεντρικού Τομέα Αθηνών κος Θεολόγου.

Ο τεχνικός ανάπτυξης της ομοσπονδίας και υπεύθυνος για το Kids Athletics, Στέφανος Ματάκης, είπε:
“Το Kids Athletics είναι ένα πρόγραμμα το οποίο αποδεδειγμένα φέρνει τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό. Αυτό είναι κάτι που πλέον το βλέπουμε από τις εγγραφές στα σωματεία μας, αλλά και την αυξημένη παρουσία των παιδιών στους αναπτυξιακούς αγώνες. Το πλεονέκτημα του είναι πως σπάει τη μονοτονία του στίβου, αφού έχει ομαδικό χαρακτήρα, ενώ στο σύνολο τους οι μετέχοντες είναι νικητές. Παράλληλα είναι ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να γίνει παντού. Από την Τετάρτη θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε το Πεδίο του Άρεως, ένα πάρκο που είναι παραμελημένο κυρίως στη συνείδηση του κόσμου. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια για τη νέα αυτή συνεργασία”.

Προηγούμενο άρθροΤην Τετάρτη 18 Απριλίου στις 4μμ ανοίγουν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Αθηνών
Επόμενο άρθροΣχηματάρι: Πανελλήνιο ρεκόρ η Καρύδη, δυνατό προκριματικό Γρανιτσιώτης, Δαμπλια, Κολομείτεβα το πρωί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ