Το ευρωπαικό κύπελλο συνθέτων αγωνισμάτων, πλέον ευρωπαικό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων στα σύνθετα (European Combined Events Team Championships) διεξάγεται το Σ/Κ 1η και 2 Ιουλίου.
-> Πληροφορίες

Γενικά αρκετές είναι οι απουσίες των πρωτοκλασάτων αθλητών των αγωνισμάτων, ενώ η Γερμανία εδώ και πολλά χρόνια δεν μετέχει στη διοργάνωση. Η πρωταθλήτρια Ρωσία τελεί υπό τιμωρία και υποβιβάζεται απο τη Superleague που γίνεται στο Tallinn της Εσθονίας, ενώ μια ακομα ομάδα θα την ακολουθήσει.

Πέρα από τη διοργανώτρια, οι Γαλλία, Ουκρανία,Λευκορωσία, Μ.Βρετανία ήταν και το 2015 στην κορυφαία κατηγορία, ενώ Ελβετία και Πολωνία ανέβηκαν σε αντιθεση με Ολλανδία και Τσεχία.
Ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του Oleksiy Kasyanov από την Ουκρανία και της Geraldine Ruckstuhl από την Ελβετία.

Στην πόλη Monzon της Αραγωνίας στη ΒΑ Ισπανία, διεξάγεται τόσο η 1η κατηγορία, επίσης με 8 ομάδες, όπως και η 2η που περιλαμβάνει τις υπόλοιπες, με λίγες να είναι πλήρεις Μπορούν να μετέχουν από 4 άνδρες και γυναίκες και βαθμολογούνται οι 3 καλύτεροι/ες, ενώ υπάρχουν και μεμονωμένες συμετοχές που δεν συμπληρώνουν το απαραίτητο 3+3.

Μεταξύ τους και ελληνική εκπροσώπηση, με επικεφαλής τη Σοφία Υφαντίδου που κάθε χρόνο μάχεται για μια θέση στην κορυφαία διοργάνωση, με το όριο να είναι υψηλό στους 6200β, ενώ έχει ρεκόρ 6113β. Πέρυσι κατάφερε να βρεθεί στο Rio, ενώ φέτος δεν πήγε ως τώρα καλά η χρονιά στα σύνθετα, πάει πάντως στον ακοντισμό. Μαζί της στο 7θλο θα είναι και η Στέλλα Τζικανούλα, ενώ στο 10θλο θα αγωνιστεί ο Παναγιώτης Μαντης που ακόμα ανήκει στην κατηγορία των Νέων και προσπαθεί για το όριο των 7200β για το ευρωπαικό.

Προηγούμενο άρθροΜε 7 η Κύπρος στο βαλκανικό Ε/Ν
Επόμενο άρθροΤο γκραν πρι "Τοφάλεια" την 1η Ιουλίου στην Πάτρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ