Το Continental Tour θα αποτελεί τη νέα δομή των κορυφαίων meeting – μετά τη σειρά Diamond League φυσικά.

Η νέα αναδιαμορφωμένη σειρά meeting θα χωριστεί σε τρία επίπεδα: χρυσό-αργυρό-χάλκινο (gold/silver/bronze) με αντίστοιχα διαβαθμισμένα επίπεδα ποιότητας διοργάνωσης και χρηματικών επάθλων.

Το 2020, στο πιλοτικό πρόγραμμα, 10 πόλεις θα φιλοξενήσουν συναντήσεις “Gold“, κατά κύριο λόγο αυτές που διοργάνωναν το World Challenge.

Η σειρά αυτή θα ξεκινήσει στις 10 Μαΐου στο Τόκυο – 3 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Θα ακολουθήσει η -διοργανώτρια του παγκ.κλειστού- Nanjing και κατόπιν Ostrava, Hengelo, Turku, Kingston, Szekesfehervar, Silesia και το Zagreb στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ δεν έχει ακόμα οριστεί ημερομηνία και πόλη για ένα meeting.

Στο Continental Tour, τα αγωνίσματα που δεν θα είναι στον τελικό του Diamond League (200μ, 3000μ steeple, τριπλούν, δισκοβολία και σφυροβολία) θα είναι στο κύριο πρόγραμμά τους, ενώ υψηλή θα είναι και η αξιολόγηση στο ranking system – για τα αγωνίσματα αυτά μάλιστα θα είναι όπως σε Diamond League.

Από την Ευρωπαική Ομοσπονδία έχουν αναρτηθεί και αρκετά meeting της σειράς (4 silver και 23 bronze) ενώ αναμένεται να καταρτιστεί το πλήρες πρόγραμμα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία / World Athletics.

-> Καλεντάρι 2020

Προηγούμενο άρθροΗ Λεμεσός στις Ευρωπαικές Αθλητικές πόλεις του 2020
Επόμενο άρθροΣτο Βελιγράδι το παγκόσμιο κλειστού 2022 – Οι επόμενες διοργανώσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ