Ο Αθλητικός Σύλλογος Λασιθίου οργανώνει για 4η συνεχή χρονιά φεστιβάλ κρητικού στίβου στις 22 Ιανουαρίου 2017, στον Άγιο Νικόλαο.

Το φεστιβάλ διοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, ο Δήμος Αγίου Νικολάου – Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.) και ο Α.Ο. Λασιθίου, με τη συνεργασία, υποστήριξη και συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. Το αθλητικό φεστιβάλ περιλαμβάνει περιφερειακούς αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό, αγώνες επίδειξης σφαιροβολίας, αλμάτων σε μήκος, σε ύψος και το πρόγραμμα Kids’ Athletics.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11π.μ. και θα διεξαχθούν στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου (Kids Athletics & ύψος) και στην Κιτροπλατεία (σφαιροβολία& μήκος άνευ φοράς) ενώ θα γίνει και παγκρήτιος αγώνας δρόμου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές/τριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία – μέλη του ΣΕΓΑΣ. Στα πλαίσια της προσέλκυσης νέων αθλητών – τριών στα σωματεία στίβου, επιτρέπεται η συμμετοχή ανεξάρτητων αθλητών /τριών και μαθητών / μαθητριών (σ.σ. χωρίς δελτίο ΣΕΓΑΣ), με την προϋπόθεση ότι θα καταθέσουν στη γραμματεία επίσημο αποδεικτικό της ηλικίας τους.

Οι αγώνες δρόμου θα είναι 10.400μ. ή 5200μ., για Α/Γ όπως και 5200μ. για εφήβους, σε στροφές 1300μ., ενώ σε στροφές 900μ. θα γίνουν 2700μ. για νεάνιδες, 2700μ. για παίδες, 1800μ. για κορασίδες, 1800μ. για ΠΠ/ΠΚ Α’, 900μ. για ΠΠ/ΠΚ Β’ και για μίνι. και 900μ.
Στη σφαιροβολία θα γίνουν απο 3 βολές σε δύο διαδοχικά βάρη και θα αθροιστούν η καλύτερη βολή σε καθένα (2&3κ. για ΠΠ/ΠΚ Β’, 3&4κ. για ΠΠ/ΠΚ Α’, κορασίδες, νεάνιδες, 4&5κ. για παίδες, 5&6κ. για εφήβους, 6&7,26κ. για άνδρες)
Στο άλμα άνευ φοράς θα γίνουν 3 προσπάθειες και οι 3 καλύτεροι ανά κατηγορία θα κάνουν 1 ακόμα.
Στο ύψος θα κάνει ο καθένας συνολικά 4 άλματα.

Δείτε το video για τη διοργάνωση :

Προηγούμενο άρθροΤο αθλητικό διήμερο του ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ στις 21-22/1 με βράβευση της Murer
Επόμενο άρθροΕγκατέλειψε ο Bekele στον Μαραθώνιο του Dubai – Tola και Defege οι νικητές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ